Gemeente Cromstrijen


Schrijver Maarten van Rossem te gast bij de bibliotheek (27-10-2011)

Maarten van Rossem is te gast bij de Bibliotheek Hoeksche Waard. Op zijn bekende kritische no-nonsense wijze geeft hij commentaar op het thema van Nederland Leest: Het leven is vurrukkulluk. Kijken, luisteren, vragen stellen: laat u verrassen en prikkelen op deze literaire avond in De Drie Lelies.

Maarten van Rossem: historicus, schrijver, hoogleraar, Amerika deskundige, criticaster en humoristische mopperkont. De veelgevraagde commentator - bekend van radio en televisie - is niet gemakkelijk in een hokje te plaatsen. Zijn kracht schuilt juist in het brede spectrum van zijn verrassend originele zienswijze en bespiegelingen.

Zijn boeken, zoals De wereld volgens Maarten van Rossem (2005) en Drie oorlogen- een kleine geschiedenis van de 20e eeuw (2007) verraden de eigenzinnige mening van Maarten van Rossem. In zijn nieuwste boek Waarom is de burger boos (2010) vraagt hij zich af hoe het komt dat steeds meer Nederlanders de overheid, het politieke systeem en de maatschappelijke elite als de vijand zien.

Maarten van Rossem is te gast in De Drie Lelies op woensdagavond 9 november. Altijd kritisch maar vooral humoristisch geeft de bekende schrijver zijn nuchtere en no-nonsens zienswijze. In de pauze signeert hij boeken, in samenwerking met boekhandel Houtman. Na de pauze is er gelegenheid om vragen te stellen. Vooraf aanmelden is gewenst, bij de balie van de bibliotheek of via www.debhw.nl

Wanneer?
Woensdag 9 november, aanvang 20.00 uur

Waar?
De Drie Lelies, Puttershoek

Kosten?
Toegang ¤ 10,00 (leden), ¤ 12,50 (niet-leden)