NCRV

In laatste aflevering DNA Onbekend het schrijnende verhaal van de zusjes Reitsma

Ingezonden door NCRV op 10 oktober, 2011 - 12:19


woensdag 09 november 2011 - 20:30 uur
Zender:
Nederland 1

In de laatste aflevering van dit seizoen van DNA Onbekend het schrijnende verhaal van de zusjes Reitsma. Tot zes jaar geleden wisten de zusjes Anneke en Janke niet van het bestaan van Alie. Hun moeder Betje krijgt in totaal acht kinderen van in ieder geval vijf verschillende mannen, voor zover bekend. En de meeste van deze mannen komen ook nog eens uit dezelfde familie. Moeder Betje laat - op een kind na - al haar kinderen in de steek zonder ooit nog naar hen om te kijken. De familie Reitsma vindt het een grote schande en zorgt ervoor dat Alie, en de zusjes Anneke en Janke nooit van elkaars bestaan afweten.

De impact die het op de levens van Alie, Anneke en Janke heeft gehad is enorm. De door moeder Betje veroorzaakte familiegeschiedenis is dan ook één grote chaos. Het enige voordeel van het feit dat een aantal van Betjes kinderen door mannen binnen een familie zijn verwekt, is dat Alie, Anneke en Janke elkaar zes jaar terug door die zelfde achternaam gevonden hebben. Nu willen ze niets liever dan een gedeelte van de bizarre geschiedenis ontrafelen: wie is een volle zus van wie? In deze aflevering van DNA Onbekend krijgen ze hier eindelijk antwoord op.

Verder in deze aflevering het verhaal van de twee jonge moeders Adelaida en Shayaira, die allebei van Curaçao afkomstig zijn. Maar met één levensgroot verschil: Shayaira groeide op met een vader, Adelaida zonder. Zij wíst niet eens wie haar vader was.

Het begint allemaal op een groot feest waar vader Henny een one-night-stand zou hebben gehad met de moeder van Adelaida. Als zij zwanger blijkt te zijn, ontkent Henny glashard dat er op het feest ook maar iets is gebeurd. Misschien durfde hij het niet toe te geven, of misschien is er eigenlijk helemaal niets gebeurd. In ieder geval gelooft zijn hele familie hem op zijn woord. Als Adelaida is geboren heeft haar moeder geen contact meer met haar mogelijke vader. Jaren later traceert zij haar mogelijke halfzus Shayaira, Vader Henny is dan allang overleden. Om na al deze jaren onomstotelijk vast te stellen of Adelaida en Shayaira dezelfde vader hebben wordt hun DNA met elkaar vergeleken in deze laatste aflevering van DNA Onbekend.

Programma:
DNA Onbekend
Presentator:
Caroline Tensen
Foto:
DNA Onbekend - aflevering 6 (09/11/11)
DNA Onbekend - aflevering 6 (09/11/11)
DNA Onbekend - aflevering 6 (09/11/11)
DNA Onbekend - aflevering 6 (09/11/11)
DNA Onbekend - aflevering 6 (09/11/11)
DNA Onbekend - aflevering 6 (09/11/11)
Website:
DNA Onbekend