Ingezonden persbericht


DE BALIE BERICHT

Charlie, Bravo NAVO!
Achter de schermen bij het machtigste militaire orgaan ter wereld

Discussie / Woensdag 9 nov / Aanvang 20.30 uur / ¤ 8 / ¤ 6 met korting

We zijn nog maar net weg uit Libië of admiraal Di Paolo vraagt of Nederland de missie in Kunduz wil uitbreiden. Hoe het ook genoemd wordt - 'militaire bijdrage', 'politiemissie' of 'vredesmissie'- het Nederlandse leger moet optreden, en niet onder onze eigen vlag maar onder die van de NAVO. Moeten we dat wel willen?

Op woensdag 9 november kijkt De Balie naar de werkelijke positie van Nederland binnen dit bondgenootschap. Hoe relevant is de NAVO nog in 2011, en wat betekent het Nederlandse lidmaatschap voor ons leger?

Aan de hand van het militair ingrijpen in Libië wordt onderzocht hoe de NAVO werkt en hoe het inzetten van legermachten gerealiseerd kan worden. Wat is de betekenis, positie en toekomst van Nederland in de NAVO? Het publiek speelt op deze avond een grote rol en stemt mee over alle belangrijke beslissingen die genomen worden. Charlie, Bravo NAVO! Over de NAVO, Nederland en hun toekomst

Met o.a.: Rem Korteweg (Strategisch Analist HCSS) en Leon Wecke (Polemoloog, CICAM, doet onderzoek naar vijandsbeelden).

Charlie, Bravo NAVO!

Datum: Woensdag 9 november

Aanvang: 20.30 uur

Entree: ¤8 / ¤6 met korting (CJP/Student/Stadspas/65+)

Kaarten aan de kassa of via www.debalie.nl
Directe link: http://www.debalie.nl/artikel.jsp?articleid=380628

Dit programma is een coproductie met IKV Pax Christi

TWEE VOOR DE PRIJS VAN ééN: De NAVO & Onze Jongens

Met een kaart voor Charlie, Bravo NAVO! is toegang gratis bij Onze Jongens op woensdag 16 november: een programma over defensie, bezuinigingen en onze jongens. Wat is de rol van het Nederlandse leger, en hoe gaat deze veranderen? Met o.a. Herman Amersfoort (bijzonder hoogleraar Militaire Geschiedenis) en Maarten de Soeten (oud-marinier). Ook dit programma is een coproductie met IKV Pax Christi.

Onze Jongens
Datum: woensdag 16 november
Aanvang: 20.30
Entree: ¤8 / ¤6 ¬6 / Gratis met entreekaart voor Charlie, Bravo NAVO! Meer informatie: http://www.debalie.nl/artikel.jsp?articleid=380640

Noot voor de redactie:

onderstaande informatie is