Ingezonden persbericht


HUMAN

Woensdag 9 november 2011

Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-20.00 uur

Radiotalkshow over cultuur, politiek, wetenschap en moraal

Rechtstreeks met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Presentatie: Theodor Holman


---

Hoofdgast is Spinozaprijswinnaar Johan van Benthem over debatteren en logica. Van Benthem is hoogleraar logica aan de Universiteit van Amsterdam, Stanford University (VS) en de Tsinghua University (China). Hoe staat het ervoor met het debat in Nederland? Zowel in de wetenschap als in de politiek lijkt het taboe om op basis van een debat en argumenten van mening te veranderen. Sinds Wouter Bos ben je dan meteen een draaikont. Heeft een debat dan nog wel zin? Worden iemands standpunt in het debat wel genoeg los gezien van zijn/haar morele positie? Hoe ziet een goed debat eruit? Van Benthem legt uit wat het belang van het debat is en hoe we weer zinvolle debatten kunnen voeren.

Sywert van Lienden met actueel commentaar.
Sywert van Lienden is politiek commentator en publicist.

Rondetafelgesprek over de film 'Margin Call' van regisseur J.C. Chandor, met o.a. Kevin Spacey. Thriller over de wereld van het Grote Geld. Sleutelfiguren van de imaginaire Investments Banks worden 24 uur lang gevolgd. Een cynisch, maar volgens kenners zeer realistisch portret. Met Gawie Keyser, filmrecensent De Groene en Karin Spaink, publiciste in o.a. Het Parool.

OBA Live
is een rechtstreekse uitzending met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Online te bekijken www.obalive.nl (live en on demand)




Ingezonden persbericht