Gemeente Westvoorne


Mantelzorgers in het zonnetje tijdens Dag van de Mantelzorg

Op 10 november vindt de 14e Dag van de Mantelzorg plaats. Elk jaar worden op en rondom deze dag diverse regionale activiteiten voor mantelzorgers georganiseerd. Om mensen die voor een ander zorgen eens in het zonnetje te zetten!

Â

In de regio Zuid-Hollandse Eilanden organiseert de afdeling Mantelzorg- en vrijwilligersondersteuning van MEE Zuid-Hollandse Eilanden diverse activiteiten in samenwerking met gemeenten en andere organisaties.

High tea in Westvoorne
In Westvoorne organiseert MEE samen met de gemeente een high tea voor alle mantelzorgers uit Westvoorne. Deze high tea vindt plaats op zaterdag 29 oktober van 12.30 tot 14.30 uur in cultureel centrum De Merel in Rockanje.

Aanmelden
Om deel te nemen aan de high tea moet u zich opgeven vóór 14 oktober a.s. via MEE Zuid-Hollandse Eilanden. Telefoonnummer: ( 0900) 202 06 72 (lokaal tarief) of e-mail:
miranda.loijens@meezhe.nl.

Mantelzorgers?
Klaar staan voor een ander, het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar dat is het niet. Mantelzorgers zijn onmisbaar voor onze samenleving. Mantelzorgers zorgen langdurig en intensief voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Mantelzorgers zijn geen beroepsmatige zorgverleners, maar geven zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met degene voor wie ze zorgen. In Nederland zorgen 2,6 miljoen mensen meer dan acht uur per week of langer dan drie maanden voor een ander (bron: Mantelzorg uit de doeken, SCP).
Â