Syntens

LiveWIRE, het internationale Shell-programma dat jonge en technisch innovatieve ondernemers ondersteunt bij de ontwikkeling van hun bedrijf, presenteert de 13 technische ondernemers die gaan strijden om de grote prijs van 2011: de Shell LiveWIRE Award 2011. Deze gerenommeerde Award wordt dit jaar voor de 13e maal uitgereikt. Onder hen het Maastrichtse bedrijf Xilloc Patient Specific Implants.

Zoals ieder jaar bestaat de wedstrijd uit twee onderdelen. Tijdens de jurydag die dit jaar op 10 november 2011 plaatsvindt bij Business News Radio/Financieel Dagblad worden de 13 ondernemers uitgedaagd zich optimaal te presenteren aan de jury. Deze jury besluit aan het eind van deze dag welke 4 ondernemers door mogen naar de grote finale die plaatsvindt op 14 december 2011 bij Shell in Den Haag. De ondernemers worden beoordeeld op innovatie, ondernemingszin en groeipotentie.

Patiëntspecifieke schedelimplantaten produceren met 3D-printer Het repareren van schedeldefecten is als gevolg van het handmatig vormen, boetseren en fixeren van standaardmateriaal een zeer complexe aangelegenheid. Xilloc Medical B.V. uit Maastricht ontwikkelde een technologie om met behulp van een 3D-printer patiëntspecifieke implantaten op maat te maken.

Persoonlijke coaching en advies
Met het bieden van persoonlijke begeleiding en een professioneel netwerk wil LiveWIRE de weerbaarheid en de kans op succes voor jonge innovatieve ondernemers vergroten. Patricia van Schie is projectleider LiveWIRE bij Shell: âJaarlijks biedt LiveWIRE aan meer dan 300 ondernemers persoonlijke coaching en advies. Met deze afsluitende competitie biedt LiveWIRE een extra impuls en een podium aan 13 bijzondere technostarters. Deze ondernemers vallen op door een goede combinatie van innovatief denken en onderscheidend ondernemerschap.â Sjoerd Keijser is Projectleider van LiveWIRE bij Syntens Innovatiecentrum. Hij vertelt: âWe richten ons met dit programma op de innovatieve jonge technisch georiënteerde ondernemer in Nederland. Ook dit jaar hebben we uit de aanmeldingen de parels van innovatief ondernemerschap gekozen. De ondernemers zijn afkomstig uit verschillende regioâs in Nederland en hebben zeer uiteenlopende producten en diensten. Het belooft weer een spannende competitie te worden.â

Volg het laatste nieuws
Volg het laatste nieuws via Twitter: LiveWIRENL en zie met welke producten en diensten deze ondernemers meedingen naar de Award.

Organisatie
Shell LiveWIRE Nederland is een van de 21 LiveWIRE programma's ondersteund door Shell over de hele wereld om de ondernemingszin bij jongeren te voeden. De ondersteuning van ondernemers wordt in Nederland verzorgd door Syntens Innovatiecentrum en bestaat uit het gericht geven van advies, het bieden van een netwerk en het aanbieden van masterclasses. In totaal hebben sinds de oprichting van het programma in 1982 al meer dan 8 miljoen jonge ondernemers contact gehad met LiveWIRE-programma's op internationaal niveau.

Kijk op www.liveWIRE.nl of www.shell-livewire.com voor meer informatie.