Gemeente Bernheze


Mantelzorgdag 2011

Op 10 november, de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg, staan de mantelzorgers centraal. Door het hele land worden activiteiten georganiseerd om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Bent of kent u een mantelzorger uit Bernheze of een mantelzorger die zorgt voor een inwoner van Bernheze? Meld u dan bij ons aan. Wij zorgen voor een attentie voor de mantelzorger.

Zorg voor een ander

Mantelzorg is de zorg voor chronisch zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten: familieleden, vrienden, kennissen en buren. Kenmerkend is de reeds bestaande persoonlijke band tussen de mantelzorger en zijn of haar naaste. Daarnaast gaat het om langdurige zorg die onbetaald is.

Aandacht voor mantelzorg

Wij vinden dat mantelzorgers onmisbaar zijn. Mantelzorg is van wezenlijk belang voor mensen met een chronische ziekte of een lichamelijke, verstandelijke of geestelijke beperking. Wij vinden het belangrijk dat zij voldoende erkenning en ondersteuning krijgen. Daarom willen wij graag zoveel mogelijk mantelzorgers bedanken en hun een blijk van waardering geven voor hun langdurige, onbetaalde zorg voor anderen.
De meesten van hen vinden het vanzelfsprekend om voor hun naaste te zorgen, maar lopen wel tegen tal van problemen aan. Zo is het bijvoorbeeld moeilijk om de zorg te combineren met een betaalde baan of de zorg tijdelijk over te dragen en maken veel mantelzorgers extra kosten.

Aanmelding

U kunt uzelf of een andere mantelzorger aanmelden met het formulier onderaan deze pagina. Wij zorgen dan voor een attentie voor de door u opgegeven mantelzorger. Aanmelden kan tot 28 oktober 2011.

In tegenstelling tot voorgaande jaren hebben wij besloten dat alle mantelzorgers zich opnieuw moeten aanmelden om voor een attentie in aanmerking te komen, ook degenen die al bekend zijn bij de gemeente. De ervaring heeft geleerd dat er ieder jaar veel mutaties zijn en er veel nieuwe mantelzorgers bijkomen.
Om als mantelzorger te worden aangemerkt moet iemand meer dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden voor een ander zorgen.

Aanmelding mantelzorger

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35