'25 jaar .nl-congres' van SIDN met o.a. internet goeroe Kevin Kelly

Persbericht van Stichting Internet Domeinregistratie

Nederland
Congres over de invloed van internet in Nederland

Arnhem, 19 oktober 2011

Op 10 november organiseert SIDN, het bedrijf achter .nl, het 25 jaar.nl-congres in Taets Gallery Zaandam. Tijdens dit congres geven nationale en internationale experts hun visie op actuele internet thema's. Onder andere de bekende Amerikaanse internet goeroe Kevin Kelly is tijdens het congres van de partij om zijn visie te geven op de invloed en toekomst van nieuwe technologieën op het internet. Daarnaast worden tijdens het congres de belangrijkste resultaten van de Nationale Internetenqu(ee)te bekendgemaakt, die in september is ingevuld door ruim 11.000 respondenten. Het '25 jaar .nl-congres' is een onderdeel van de jubileumactiviteiten die SIDN organiseert in het kader van het 25-jarig bestaan van het landendomein .nl en is bedoeld voor professionals uit de internetindustrie. Voor meer informatie zie www.de25jaarvan.nl/congres.

25 jaar .nl-congres
Op 10 november organiseert SIDN het 25 jaar.nl-congres, in Taets Gallery Zaandam. Onder leiding van presentatrice Chazia Mourali worden de belangrijkste uitkomsten van de Nationale Internetenqu(ee)te, die in september door 11.000 respondenten is ingevuld, besproken. Onder andere Kevin Kelly (bekende Amerikaanse internet goeroe en oprichter & hoofdredacteur van Wired Magazine), Prof. Dr. Herman Pleij (hoogleraar Nederlandse Letterkunde), Arda Gerkens (directeur HCC) en Prof. Dr. Wim de Ridder (hoogleraar Toekomstonderzoek) zijn als sprekers van de partij. Zij geven hun visie op internet in relatie tot de uitkomsten van de enqu(ee)te op de thema's Economie, Maatschappij en Persoonlijk leven. Het 25 jaar van .nl-congres is bedoeld voor professionals uit de internetindustrie die tijdens het congres ook de gelegenheid krijgen om hun mening kenbaar te maken over belangrijke internetthema's. Tevens worden na afloop van het congres de SIDN Internet Awards uitgereikt.

Roelof Meijer, Algemeen Directeur SIDN:
"Het '25 jaar van .nl-congres' geeft, aan de hand van de Nationale Internetenqu(ee)te, belangrijke 'insights' en inspiratie over de invloed van internet in het dagelijkse leven van Nederlanders. Deze informatie kan zeker van invloed zijn bij de ontwikkeling van strategie en beleid omtrent internet voor zowel overheden als het bedrijfsleven."

Programma 10 november
Taets Gallery, Hemkade 20 te Zaandam

12.00 uur : Ontvangst
13.00 uur : Opening van het congres door Roelof Meijer, algemeen directeur SIDN
13.20 uur : Keynote speaker: Kevin Kelly, oprichter WIRED 14.30 uur : Thema Economie - Wim de Ridder, hoogleraar Toekomstverkenning en Toekomstonderzoek aan de Universiteit Twente 15.00 uur : Pauze
15.30 uur : Thema Maatschappij - Arda Gerkens, directeur HCC 16.15 uur : Thema Persoonlijk Leven - Herman Pleij, hoogleraar middeleeuwse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. 17.00 uur : Visionaire discussie met het 'Panel van Dwarse Denkers' 17.30 uur : Samenvatting en afsluiting
17.45-19.00 : Uitreiking SIDn Internet Awards en borrel

Over 'de 25 jaar van .nl'
SIDN organiseert een reeks jubileumactiviteiten om o.a. de betekenis en het belang van .nl onder de aandacht te brengen. De jubileumactiviteiten zijn in februari afgetrapt met de lancering van de jubileumwebsite de25jaarvan.nl. Vervolgens heeft SIDN een eigen magazine ('25 jaar .nl') uitgegeven, heeft de Nationale Internetenqu(ee)te plaatsgevonden en is het NEMO's Scientific Festival 2011 op 1 en 2 oktober met als thema '25 jaar internet in Nederland' gesponsord door SIDN. Voor meer informatie zie www.de25jaarvan.nl.

Over SIDN
SIDN beheert het .nl-domein. Naast het registreren en uitgeven van domeinnamen zorgt SIDN ervoor dat internetgebruikers wereldwijd en op elk gewenst moment bij deze domeinen terecht kunnen. SIDN staat door de uitgifte en goede werking van meer dan 4,5 miljoen .nl-domeinnamen in het hart van de Nederlandse e-business. In 2011 bestaat .nl 25 jaar en SIDN grijpt dit jubileum aan om aandacht te vragen voor het belang van internet (en .nl) voor Nederland. Voor meer informatie zie www.sidn.nl.

*

Links:
https://www.sidn.nl/



Razende Robot Reporter