Gemeente de Waard


High tea voor Mantelzorgers `Molenwaard'

Op donderdag 10 november wordt vanaf 13:30 uur de nationale Dag van de Mantelzorg gevierd in zaal De Grote Wael van 't Waellant, Ooievaar 10 te Nieuw-Lekkerland. Er wordt dan een feestelijke high tea aangeboden aan mantelzorgers uit Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland. Deze high tea wordt georganiseerd door de L. en N. Smit's Stichting, met ondersteuning van Rivas Zorg Thuis en Present Thuiszorg.

Programma

Na het welkomstwoord spreekt wethouder Piet Vat de aanwezigen toe. Dan houdt Dhr. P. Willems van de Rivas Adviesgroep een lezing over de veranderingen in de AWBZ en Wmo, vooral gericht op mantelzorgers. Aansluitend kunnen de mantelzorgers tijdens een feestelijke high tea genieten van al het lekkers en onderling contact leggen. Naast de organiserende partijen zal ook MEE Alblasserwaard Vijfheerenlanden aanwezig zijn. De middag wordt rond 16:00 uur afgerond.

Aanmelden

U kunt zich opgeven, graag vóór 25 oktober, bij de L. en N. Smit's Stichting. Van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur via telefoonnummer 0184-689 360 of per e-mail: ouderenadviseur.smitst@hetnet.nl.

Achtergrond

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een ander. De Dag van de Mantelzorg is een landelijk initiatief, ruim 200 Steunpunten Mantelzorg en andere organisaties in het hele land organiseren diverse activiteiten speciaal voor mantelzorgers. Het programma voor Nieuw-Lekkerland stond al vast toen vanuit De Waard het verzoek kwam om deze viering ook open te stellen voor mantelzorgers uit Liesveld en Graafstroom, aangezien die gemeenten (nog) geen welzijnsorganisatie hebben. Dit betekent wel dat de locatie van de viering niet centraal gelegen is. Voor de toekomst zal hier een passende oplossing voor gezocht worden.