Gemeente Maassluis

BROEM-dag: rijvaardigheidstraining voor 50-plussers

rijvaardigheidstraining.jpg

De BROEM-dag op 10 november is een rijvaardigheidstraining voor Maassluizers vanaf 50 jaar, georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland en SeniorenWelzijn. De gemeente Maassluis financiert deze cursus, omdat zij belang hecht aan het veilig kunnen deelnemen aan het verkeer door iedereen. Het verkeer is drukker en ingewikkelder. Het opfrissen van de verkeersregels kan helpen om beter met het verkeer om te gaan. Deze BROEM-dag is een mogelijkheid om de rijvaardigheid en theoriekennis eens tegen het licht te houden. Deelnemers volgen een uur lang theorieles en doen verschillende tests, zoals een rit in een eigen auto samen met een rijinstructeur en beoordeling van het waarnemingsvermogen en de reactiesnelheid in een rijsimulator.

Deze BROEM-dag is speciaal voor ouderen die al tientallen jaren hun rijbewijs hebben en behoefte hebben aan een opfriscursus. BROEM staat voor 'Breed Overleg Ouderen En Mobiliteit'. Deze verkeersvaardigheidstest is speciaal ontwikkeld voor automobilisten van 50 jaar en ouder die deskundig advies willen over hun verkeerskennis en rijgedrag. Het betreft hier een test zonder eventuele consequenties voor het rijbewijs.

Op donderdag 10 november 2011 worden twee cursussen van een halve dag gegeven in Koningshof in Maassluis. De cursus in de ochtend start om 08.30 uur en de middagsessie om 13.15 uur. De kosten voor deelname van een cursus zijn EUR 10,-.

Informatie opvragen en aanmelden kan bij Veilig Verkeer Nederland, mevrouw Linda de Jong. Het telefoonnummer is 0184 - 685 317 of 06 - 18 43 14 87 en e-mailadres is dcdejong@hetnet.nl