Gemeente Ermelo


Gratis workshopcarrousel voor vrijwilligers

Spijker bij met de gratis Workshopcarrousel voor vrijwilligers! Steunpunt Vrijwilligers Ermelo organiseert op donderdagavond 10 november een workshopcarrousel in het gebouw van Pinel, Raadhuisplein in Ermelo.

U kunt kiezen uit vier workshops:

1. Communicatie en beleid.
In deze training leert u hoe u het voeren van publiciteit planmatig kunt opzetten en uitvoeren, zodat u op effectieve wijze uw organisatie in het nieuws kunt zetten.

2. Jongerenmarketing.
Hoe maakt u vrijwilligerswerk aantrekkelijk voor jongeren? In deze training leert u om vrijwilligerswerk (of maatschappelijke stage) aantrekkelijk in te vullen en neer te zetten.
3. Werven en behouden van vrijwilligers.
In deze workshop leert u te kijken naar het gedrag en de vragen van moderne vrijwilligers en naar de mogelijkheden om daar op in te spelen.

4. De bezuiniging te lijf.
Deze workshop geeft u handvatten om bezuinigingen in uw organisatie te lijf te gaan.

De workshops duren anderhalf uur en worden alle vier tegelijkertijd gegeven. U kunt uiteraard met uw organisatie inschrijven voor meerdere workshops. De avond begint om 19.30 uur, de workshops zijn tot 21.00 uur. Daarna wordt u een drankje aangeboden en heeft u gelegenheid nog na te praten.

Vanwege het Europees jaar van het vrijwilligerswerk wordt deze Workshopcarrousel kosteloos aangeboden aan vrijwilligers en hun organisaties. Opgeven voor de workshops kan bij het Steunpunt Vrijwilligerswerk Ermelo, tel. (0341) 55 16 78 of per e-mail: vrijwilligers@stichtingpinel.nl.

De workshops worden gegeven door Spectrum Gelderland, de gemeente Ermelo draagt bij in de kosten.