Gemeente Binnenmaas

De mooiste boekenfilms: De vliegeraar

Iedere tweede donderdag van de maand genieten van prachtig verfilmde boeken. Onder het genot van een heerlijk diner in een huiselijk warme ambiance - biedt de bibliotheek een culturele avond aan met de nodige literaire verdieping. De tweede biblioscoopfilm op donderdag 10 november draait om de aangrijpende internationale bestseller van Khaled Hoesseini.

De welgestelde Amir en maatje Hassan, zoon van huisbediende Ali, hebben rond 1975 een mooie jeugd in de Afghaanse hoofdstad Kabul. Ze doen mee aan de vliegerfeesten, genieten van westerse invloeden, weten van de heersende politieke en culturele verhoudingen. Maar er gaat tussen Amir en Hassan iets heel erg mis en zij verliezen elkaar uit het oog. Na de Russische inval in Afghanistan (1980) vluchten vader en zoon naar de VS, waar ze een nieuw leven opbouwen. Amir gaat studeren en vindt de vrouw van zijn dromen.

De in Kabul als zoon van een diplomaat geboren, in 1980 naar de VS geëmigreerde schrijver Khaled Hoesseini heeft een prachtige roman geschreven, waaruit zijn bevlogenheid voor het 'oude' Kabul blijkt én zijn afschuw van de verschrikkingen van het Taliban-regime. Een prachtig opgebouwde, spannende en mooi verfilmde bestseller.

De vliegeraar (10 november) is de tweede film in een cyclus van zeven literaire films. Op de rol staan Verborgen gebreken (8 december); Black butterflies (12 januari); De passievrucht (9 februari); Sophie's choice (8 maart) en The Perfume: the story of a murderer (12 april).

Bibliotheek Hoeksche Waard organiseert deze biblioscoopvoorstellingen in samenwerking met Grand Café het Wapen van Westmaas en de C-factor. Bezoekers kunnen voorafgaand aan de film genieten van een heerlijk diner in Grand Café Westmaas. Na het diner aanschuiven kan ook. Aanmelden voor de film via de site van de bibliotheek (www.debhw.nl) of gewoon aan de balie in iedere bibliotheekvestiging.

Donderdag 10 november | Grand Café het Wapen van Westmaas (Nieuwstraat 3 3273 AP Westmaas) | aanvang diner 18.30 uur | aanvang film 20 uur | Duur film: 123 minuten | toegang film incl. diner EUR 30,75 | toegang film EUR 6,00 | bibliotheekleden krijgen 1 euro korting op vertoon van de bibliotheekpas.

Dit is een persbericht van de Bibliotheek Hoeksche Waard

02-11-2011