Apple producten op Regionale Hulpmiddelenbeurs in Eindhoven

Persbericht van Tekstinzicht Tekst & Audio

Vergroting en spraak zijn al standaard ingebouwd in de producten van Apple. En daarmee zijn de iPhone en de iPad ook goed toegankelijk voor mensen met een visuele beperking. Om dat goed te laten ervaren en om tips te geven, hebben Babbage en iFactors de handen ineen geslagen en zijn dit najaar in vestigingen van iFactors bijeenkomsten georganiseerd.

Bij iedere vestiging van iFactors, de winkel met een ruim assortiment aan voornamelijk Apple producten, is een ruimte waar activiteiten georganiseerd kunnen worden om meer uitleg te geven over de producten van Apple. Hulpmiddelenleverancier Babbage maakt graag gebruik van de mogelijkheid visueel gehandicapten meer bekend te maken met de producten van Apple. "Mensen krijgen uitgebreid de mogelijkheid om op een rustige manier kennis te maken met de verschillende producten van Apple en hoe die eventueel gecombineerd kunnen worden met een brailleleesregel of bijvoorbeeld een camerasysteem voor school", verduidelijkt Thiemen Wolfs van Babbage. Belangstellenden kunnen nog op 16 november in Rotterdam en op 23 november in Den Haag terecht bij iFactors.

Maar wie zo lang niet kan of wil wachten, is op donderdag 10 november dit jaar welkom op een Regionale Hulpmiddelenbeurs in Eindhoven. Behalve Babbage zijn er nog zo'n tien andere standhouders op de RHB present met een grote verscheidenheid aan hulpmiddelen. Zoals een apparaat dat de ondertiteling van de TV voorleest of een beeldschermloep die de tekst niet alleen vergroot maar ook kan voorlezen. Maar wie informatie wil hebben over omgaan met een visuele beperking of gewoon eens wil praten, is ook van harte welkom.

Behoefte
"De beurs is vooral bedoeld voor mensen die bijvoorbeeld ontdekken dat zij de laatste tijd hun stoel veel dichter naar de televisie moeten schuiven omdat ze anders de ondertiteling niet meer kunnen lezen. Aan het woord is Bas Barendregt, bedenker en organisator van het RHB-concept. "De beurzen die we sinds het voorjaar van 2010 door het hele land organiseren, voorzien gezien het aantal bezoekers in een duidelijke behoefte."

Uitgangspunt van de hulpmiddelenbeurs is volgens Barendregt dat ze goed toegankelijk zijn. "Dat geldt zowel voor de bereikbaarheid als de beursvloer, die uitstekend toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Daarnaast krijgen mensen de persoonlijke aandacht die ze wensen. Kleinschaligheid is echt de kracht van de RHB's. Bovendien zijn de beurzen allemaal uitstekend toegankelijk voor rolstoelgebruikers."

Volgens Barendregt hoeft slechtziendheid niet per definitie een onoverkomelijk probleem te vormen. "Met de juiste hulpmiddelen en de juiste begeleiding kan het leven weer de moeite waard worden."

De Regionale Hulpmiddelenbeurs op donderdag 10 november 2011 wordt gehouden in Regardez Gele Kegels , Kennedyplein 1-5, 5611 ZS Eindhoven, tel. (0400 - 2022 6000. De beurs is van 10:00 tot 16:00 uur te bezoeken. Naast een gratis kopje koffie is er veel persoonlijke aandacht en volop gelegenheid om hulpmiddelen met elkaar te vergelijken.

Meer informatie over de RHB, over de deelnemers en alle andere beurzen die nog georganiseerd worden, vindt u op: www.hulpmiddelenbeurs.nl.

Links:
http://www.regionalehulpmiddelenbeurs.nl



Razende Robot Reporter