Provincie Limburg


Mark Verheijen start met twitterchat #vraaghetmark

Donderdag 10 november zal Mark Verheijen als gedeputeerde Economische Zaken en Financiën tussen 13.00 en 14.00 uur via Twitter het gesprek aan gaan met iedereen die geïnteresseerd is in het reilen en zeilen van de Provincie Limburg, het huishoudboekje van de Provincie Limburg en de Limburgse economie.

Mark Verheijen: "Ik vind het belangrijk om als bestuurder open en transparant te communiceren over mijn werk en andere zaken die mij bezig houden. Daarom ben ik een fervent gebruiker van Twitter. Ik zie Twitter ook als een middel om de dialoog aan te gaan met de Limburgers. Ik wil van hen horen wat hen bezighoudt en wat ze vinden van mijn standpunten en de koers die ik als gedeputeerde Economische Zaken en Financiën vaar".

De eerste Twitterchat is bedoeld als experiment en begint open. Mark Verheijen: "Alles wat men mij als gedeputeerde wil vragen kan daarbij aan de orde komen. Zo krijg ik graag reacties op mijn stelling dat `lage lasten, slimme mensen en brede wegen' ons vestigingsklimaat versterken. En ga ik graag in gesprek over onderwerpen zoals de economische groeimotoren waar wij in Limburg op inzetten: Chemie, Life Sciences, Agrofood en Logistiek en onze stelling dat juist daar het onderwijs op aan moet sluiten. En over onze overtuiging dat we Limburg als sterk merk moeten neerzetten willen we een aantrekkelijke regio blijven. Oók zou ik graag reacties krijgen op de begroting van de Provincie Limburg die afgelopen vrijdag is vastgesteld en de discussies die zijn ontstaan over hoe om te gaan met de flinke financiële meevaller die we onlangs hebben mogen noteren. Mijn overtuiging is dat niemand tegen investeren in de Limburgse samenleving is. Daarom heeft de huidige coalitie bovenop de jaarlijkse begroting voor de komende jaren 373 miljoen vrijgemaakt om extra te investeren. We moeten echter ook beseffen dat er een grens zit aan hoeveel je zinvol, verantwoord en rendabel kunt wegzetten, want ook uit de vorige periodes ligt er nog steeds niet uitgegeven geld op de plank. We moeten ons er voortdurend van bewust zijn dat we acteren met publiek geld. Geld van onze burgers. Verstandig financieel beleid is geen wedstrijd wie zoveel mogelijk kan uitgeven. Het is zaak het geld zo zinvol mogelijk in te zetten. Allemaal onderwerpen waar we over van gedachten kunnen wisselen. Ik nodig u graag uit om donderdag 10 november via Twitter hierover met mij het gesprek aan te gaan".