Gemeente Hellevoetsluis


Dag van de Mantelzorg

Op donderdag 10 november 2011 wordt in Hellevoetsluis de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg gevierd. Een dag waarop mantelzorgers in het zonnetje worden gezet.

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Zij nemen daarbij allerlei verschillende taken op zich. Dit varieert van huishoudelijk werk of boodschappen doen tot ziekenverzorging, administratie en gezelschap houden. Mantelzorgers zijn geen beroepsmatige zorgverleners, maar geven zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met degene voor wie ze zorgen. Mantelzorg gaat verder dan de alledaagse zorg, voor bijvoorbeeld een gezond kind.

Voor de viering van de Dag van de Mantelzorg gaan we dit jaar creatief aan de slag en wordt onder begeleiding van Lukina Brongers en Mies Sinke de workshop "Herfstkleur" gegeven.
De bijeenkomst is van 13.30 uur tot 15.00 uur en wordt gehouden in de net nieuw geopende recreatieruimte aan de Polaris 35 te Hellevoetsluis.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met het SBO, Polaris 34, 3225 GT Hellevoetsluis, telefoonnummer 322273 of e-mail algemeen@sbohellevoetsluis.nl.

11/07/2011