Universiteit Twente

Mini seminar: The most sustainable campus

From now on only digital educational resources and services

10 november 2011 Tijd: 12:30 - 14:00

Op 10 november in de duurzame gezonde UT week vindt alweer het vierde miniseminar plaats in het kader van de duurzame campus. Deze keer heeft het miniseminar het thema mobiliteit. Het concept is hetzelfde: onder leiding van een moderator (Peter Timmerman van Studium Generale) worden een `high tech'- en een `human touch'-wetenschapper uitgedaagd om verbinding te leggen tussen hun vakgebieden op dit specifieke thema.

Op 10 november in de duurzame gezonde UT week vindt alweer het vierde miniseminar plaats in het kader van de duurzame campus. Deze keer heeft het miniseminar het thema mobiliteit. Het concept is hetzelfde: onder leiding van een moderator (Peter Timmerman van Studium Generale) worden een 'high tech'- en een 'human touch'-wetenschapper uitgedaagd om verbinding te leggen tussen hun vakgebieden op dit specifieke thema.

De sprekers zijn Petra Fisser (GW, onderdeel C&O ) en Nirvana Meratnia (EWI, onderdeel PS).

Bij duurzame mobiliteit denk je al snel aan nieuwe vervoersvormen als elektrisch vervoer. Steeds vaker wordt genoemd dat het nieuwe werken, waarbij het gebruik van ICT een grote rol speelt, bijdraagt aan reductie van het aantal woon en werk kilometers. We vragen ons af wat de gevolgen zijn van digitalisering in het onderwijs en werk en of de toename van ICT wel zo groen is. Het nieuwe studeren vraagt om veranderingen die niet alleen de student aangaan maar ook de docent en de gehele instelling. Wat voor competenties moet de docent van morgen in huis hebben om aantrekkelijk ICT onderwijs te geven en wat blijft er over van het sociale aspect van het onderwijs? En hoe verhoudt dit alles zich tot een bruisende campus? Kortom wat betekenen deze ontwikkelingen voor onze campus?

Tijdens dit seminar wordt ook de website duurzame campus gelanceerd en kun je meedoen met de prijsvraag: "een duurzame campus, mijn idee!" Stuur je geweldige, creatieve, realistische duurzame idee voor de campus in en win een voucher van EUR 350,- om deel te nemen aan een congres of symposium naar eigen keuze. Op de nieuwe website vind je UT informatie, activiteiten en initiatieven op het gebied van duurzaamheid binnen onderwijs, onderzoek en campus.

Het miniseminar is vrij toegankelijk voor iedereen en je kunt deelnemen aan een gratis netwerklunch.

Je kunt je hier aanmelden voor het miniseminar.

Het programma op 10 november is als volgt:

12.30-12.45 uur ontvangst in Ravelijn met koffie en krentewegge

12.45-13.30 uur seminar in Ravelijn 2501

13.30-14.00 uur netwerklunch Ravelijn.

De Universiteit Twente organiseert dit miniseminar in samenwerking met Studium Generale.