NCRV

Man bijt hond: dromen

Ingezonden door NCRV op 9 november, 2011 - 10:28


donderdag 10 november 2011 - 18:55 uur
Zender:
Nederland 2

In de dagelijkse serie over Jan Stam uit Kockengen praat Jan vandaag over dromen: `De ene keer heb je ze wel, de andere keer niet'. Jan vergeet ze toch omdat hij niemand heeft om ze tegen te vertellen. In de wei bij de zwangere koe Freule vertelt hij dat hij lief is voor dieren en mensen: `Jij hebt toch ook liever iemand die lief voor je is, want iemand die je dagelijks afrost, daar heb je niks aan'.

In de week van de mantelzorg vandaag Erik Magbuhos en Leo van 't Hof uit Eindhoven. Ze zijn al twintig jaar een liefdespaar. Leo werkte als vrijwilliger op de Filippijnen en viel als een blok voor de vrolijke, enthousiaste Filippino Erik. In 2006 werd Erik getroffen door een hersenvliesontsteking en raakte vanaf zijn middel verlamd. De eens zo uitbundige man, die regelmatig verkleed als vrouw optrad, zit nu gekluisterd aan zijn rolstoel en is daardoor meer in zichzelf gekeerd. Leo had niet verwacht dat hij voor zijn 23-jarige jongere partner zou moeten zorgen en vindt het af en toe heel zwaar.

Hond aan tafel schuift aan bij een Surinaams gezin met vier kinderen en een dappere oma. Generaties lang lieten de mannen het afweten.

De Babbelbox staat deze week in winkelcentrum Keizerswaard in Rotterdam.
Programma:
Man bijt hond
Foto:
Man bijt hond - Jan Stam
Man bijt hond - Mantelzorgers - Leo en Erik