Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Donderdag 10 november Dag van de Dialoog 048, 2011

Donderdag 10 november 2011 om 9.15 uur opent wethouder Jaap Velema samen met Mathilde Stam, directeur van Kwartier, Zorg en Welzijn de Dag van de Dialoog in Hoogezand-Sappemeer. Op deze dag gaan inwoners van de gemeente Hoogezand-Sappemeer aan vier tafels op verschillende tijdstippen en verschillende locaties met elkaar in dialoog over wat hen bezighoudt. Het Aletta Jacobscollege organiseert voor de eigen leerlingen ook nog een aparte jongerentafel. De Dag van de Dialoog wordt georganiseerd door Kwartier Zorg & Welzijn. De opening vindt plaats in de Baptistengemeente, Erasmusweg 2e in Hoogezand.

Op 10 november 2011 vindt voor de derde keer in Hoogezand-Sappemeer de Dag van de Dialoog plaats. Deze sluit aan de bij de Nationale Dag van de Dialoog. Het idee van de Dag van de Dialoog is simpel en doeltreffend: op diverse locaties staan tafels waaraan acht mensen met verschillende achtergronden zo'n twee uur met elkaar in gesprek gaan, aan de hand van het thema: "Wat beweegt je?" Een getrainde gespreksleider zorgt ervoor dat er geen discussie ontstaat, maar een dialoog.

Het doel van de dialoog is om kriskras door de samenleving contacten te leggen waardoor nieuwe inzichten, ideeën, inspiratie en concrete initiatieven ontstaan die het onderlinge begrip versterken. De uitvoering van de Dag van de Dialoog in Hoogezand-Sappemeer wordt verzorgd door Kwartier Zorg & Welzijn in samenwerking met andere maatschappelijke organisaties.