Gemeente Almere

Week van het geld

10-11-2011 | Start: 11:00 | Eind: 12:00 | Locatie: basisschool Het Kompas

Wethouder Ineke Smidt (Participatie, Zorg en Inkomen) reikt op donderdag 10 november het voorleesboek Meneer Beer uit aan kinderen van drie basisscholen. De wethouder leest het boekje voor aan kinderen van de scholen De Goede Herder, De Tjasker en Het Kompas in de Molenbuurt in Almere Buiten. Zij geeft daarmee het officiële startsein voor een kleine reeks poppentheatervoorstellingen in Almere, waarin Meneer Beer echt tot leven komt. Doel van het boekje is om basisschoolleerlingen te leren omgaan met geld. Naast de voorstellingen en het boekje kunnen basisscholen met de hogere klassen meedoen aan de Klasse!kas. De activiteiten worden gedaan in het kader van de Week van het geld.

Tijdens de Week van het geld maken kinderen uit groep 3 en 4 van 18 basisscholen in Almere, kennis met Meneer Beer. Meneer Beer is een spannend en vrolijk voorleesboek over goed omgaan met geld. Het boekje is bedoeld voor kinderen van 6 en 7 jaar. Het wordt uitgegeven door het Nibud. Bij het boek krijgen de kinderen ook een boekenlegger. Deze is speciaal voor de voorlezers, de ouders en verzorgers. Hierop staan de tijden van het inloopspreekuur van het Budget Bureau Almere, het centrale loket voor integrale schuldhulpverlening.

Almere in de landelijke finale van de Klasse!kas Voor de hogere klassen is er de mogelijkheid deel te nemen aan het project de Klasse!kas. Ter ere van de Week van het Geld 2011 is er een landelijke wedstrijd voor deze Klasse!kas. De wedstrijd heet: De Gelduitdaging. Vrijdag 11 november presenteren tien finalisten hun idee voor het vullen van de Klasse!Kas door het doen van wijkactiviteiten. Zij geven een presentatie aan een professionele jury bij De Nederlandsche Bank. Een klas van Basisschool de Zevensprong uit Almere neemt deel aan deze landelijke finale. Zij presenteren hun inzending aanstaande vrijdag bij De Nederlandsche Bank. De hoofdprijs is een geheel verzorgde schoolreis naar De Nederlandsche Bank inclusief een ontmoeting met de president Klaas Knot.