Gemeente Kampen

Jongeren bewust in het verkeer door 50CC-Scooterschoolevent

09-11-2011 Het Almere College houdt op donderdag 10 november 2011 in samenwerking met de gemeente Kampen en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Overijssel (ROVO) het 50CC-Scooterschoolevent. Het 50CC-Scooterschoolevent bestaat uit een aantal interactieve lessen met diverse praktijkonderdelen, die (toekomstig) scooter- en brommerrijders informatie geeft over de belangrijkste regels om veilig en verantwoord aan het verkeer deel te nemen.

Naast interactieve lessen wordt informatie gegeven over risicovol en asociaal rijgedrag (met onder andere een rijdemonstratie), persoonlijke veiligheid en het verbeteren van de rijstijl. Dit onder het motto: `Safety4all'. Verkeerswethouder Pieter Treep: "Wat ik goed vind aan dit event is, dat de lesstof zo is opgebouwd dat het aansluit bij de belevingswereld van jongeren. Hierdoor vinden jongeren het leuk en is het tegelijkertijd leerzaam. De gemeente Kampen vindt dit een zeer goed initiatief en ondersteunt daarom dit project."
Dit is alweer de vierde keer dat het 50cc-Scooterscoolevent wordt gehouden. Dit project komt voort uit het VEVO-convenant (Verkeersveiligheid Voortgezet Onderwijs), dat de gemeente Kampen in 2009 samen met het Almere College, VIA en het ROVO heeft ondertekend. Aanleiding voor dit convenant was het hoge aantal verkeersslachtoffers onder jongeren tussen de 12 en 24 jaar. Vooral fietsende middelbare scholieren en jongeren op de brommer en in de auto zijn relatief vaker het slachtoffer van een ernstig verkeersongeval.

Rector van het Almere College Kampen Frank Merten: "Niet alleen veiligheid binnen school vinden wij van groot belang. Ook de veiligheid van onze leerlingen op weg naar en van school doet er voor ons toe. Wij zijn daarom heel blij dat we in samenwerking met de gemeente dit initiatief kunnen voortzetten. Onze leerlingen hebben het vorig jaar erg positief ontvangen."
09-11-2011