Gemeente Enkhuizen

Startbijeenkomst druk bezocht

Ruim 80 ondernemers, vertegenwoordigers van instellingen, bewoners en raadsleden kwamen woensdag 26 oktober naar de Westerkerk om samen de belangrijkste aandachtspunten in kaart te brengen voor de HERT-visie. De gemeente wil hierbij dan ook iedereen bedanken die bij deze eerste bijeenkomst aanwezig is geweest. Met de HERT-visie wil de gemeente Enkhuizen haar positie in West-Friesland versterken en zich economisch en toeristisch verder ontwikkelen. Vandaar dat de gemeente is gestart met het formuleren van een visie hierop, genaamd de visie Haven, Economie, Recreatie en Toerisme (HERT).

Wat doet Enkhuizen goed en wat kan beter?

Tijdens de startbijeenkomst gingen de aanwezigen met elkaar in gesprek. In drie rondes kregen alle deelnemers de kans om aan te geven wat Enkhuizen goed doet, wat Enkhuizen niet goed doet en wat er in de stad moet gebeuren op het gebied van de HERTonderwerpen. Op de vraag wat doet Enkhuizen goed, kwam naar voren dat het zadencluster Seed Valley en de attracties Sprookjeswonderland en Zuiderzeemuseum worden gezien als sterke troeven. Op de vraag wat doet Enkhuizen niet goed kwamen onderwerpen naar voren als de leegstand van winkels, het parkeerbeleid, de kwaliteit van de hotels en het marketing- en promotiebeleid. Een ander onderwerp dat veelal ter sprake kwam is de samenwerking tussen ondernemers, ondernemersverenigingen en de gemeente. De aanwezigen waren van mening dat het tijd is om dit nu echt beter op te pakken.

Tweede bijeenkomst

In december zal er een tweede HERT-bijeenkomst worden gehouden. Het doel van deze avond is om op de verschillende thema's meningen van de belanghebbenden te verkrijgen. Dit kan zijn in de vorm van voorgestelde oplossingen of door het aangeven van dilemma's waarover gediscussieerd kan worden. Om tot een breed gedragen visie te komen, is input vanuit alle sectoren nodig. Hierbij een oproep aan alle inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden uit Enkhuizen om bij deze tweede bijeenkomst aanwezig te zijn. Meer informatie over de datum, locatie en tijd wordt binnenkort bekend gemaakt in het gemeentenieuws en op de website www.enkhuizen.nl.
afbeelding landingspagina
Logo gemeente Enkhuizen

Gemeente Enkhuizen | Postbus 11 | 1600 AA Enkhuizen | T:(0228) 360 100 | F:(0228) 313 312 | stadhuis@enkhuizen.nl