Gemeente Gorinchem


Speciale dag jonge mantelzorgers

Gorinchem 8 november 2011 - Op zaterdag 19 november 2011 organiseert de gemeente Gorinchem een speciale verwendag voor jonge mantelzorgers. Op die dag worden jongeren die veel voor anderen zorgen getrakteerd op workshops striptekenen, sieraden maken, hairstyling en een etentje.

Jonge mantelzorgers

Een kwart van alle Nederlandse jongeren zorgt vaak voor iemand. Omdat hun vader of moeder langdurig ziek, gehandicapt of verslaafd is. Of omdat ze een broer of zus hebben met een ziekte of beperking. Ze moeten meer doen in het huishouden of vaker oppassen dan hun vrienden. Ze willen of kunnen niet altijd bij hun ouders terecht met zorgen of nemen vrienden niet graag mee naar huis. Deze jongeren worden jonge mantelzorgers genoemd.

Speciale verwendag

Dit jaar is er extra aandacht voor jonge mantelzorgers rond de landelijke dag voor de mantelzorg. In Gorinchem wordt voor deze jongeren op zaterdag 19 november een gratis verwendag georganiseerd met workshops striptekenen, sieraden maken, hairstyling en een etentje. Jongeren die vaak voor iemand zorgen zijn daar samen met een vriend of vriendin van harte welkom.

Aanmelden voor 11 november

Kent u iemand die extra zorg heeft voor iemand uit zijn of haar omgeving? Meld hem of haar dan aan voor deze speciale dag bij Natascha Hessels, consulent Mantelzorg. E- Mail: n.hessels@gorinchem.nl Tel. (0183) 65 95 49 (ma.ochtend en do.middag en avond)