MBO raad

Nieuwe subsidieronde voor ondernemend onderwijs


10-11-2011 - Voor mbo-instellingen die minimaal 20 maanden aantoonbaar actief zijn met ondernemend onderwijs is er komend jaar subsidie beschikbaar. Deze is gericht op verankering en verdere uitrol van best practices voor ondernemend onderwijs. De regeling valt onder het Actieprogramma Onderwijs en Ondernemen en wordt uitgevoerd door Agentschap NL. Instellingen kunnen zich aanmelden via de website. Op 6 oktober heeft staatssecretaris Zijlstra van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen tijdens de conferentie Onderwijs en Ondernemen bekend gemaakt dat er van 10 oktober 2011 tot 4 januari 2012 een tender plaatsvindt in het kader van het Actieprogramma Onderwijs en Ondernemen. Voor deze tenderronde hebben de ministeries EL&I en OCW twee miljoen euro beschikbaar gesteld.

Ondernemen begint in het onderwijs
Ondernemerschap en het ontwikkelen van een ondernemende houding binnen het onderwijs zijn van groot belang. Kennis van ondernemerschap en een ondernemende houding zijn noodzakelijk bij het starten van nieuwe bedrijven en om de innovatiekracht te bevorderen van organisaties. Het is daarom belangrijk studenten toe te rusten met vaardigheden op het gebied van ondernemerschap. Op dit moment zijn 62 onderwijsinstellingen actief in het Actieprogramma om ondernemend onderwijs te verankeren in hun organisatie, beleid en programma.

Meer informatie en aanmelden van best practices Eline Beemsterboer: 088-602 50 67 of eline.beemsterboer@agentschapnl.nl Website Agentschap NL