Bont voor Dieren



--- PERSBERICHT ---

Bont voor Dieren lanceert landelijke verkiezing Dom Bontje 2011

Vanaf vandaag kan iedereen in Nederland stemmen op het Domste Bontje van 2011. De jaarlijkse verkiezing van dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren beoordeelt het gebruik van bont en de uitlatingen over bont door bekend Nederland. Genomineerden zijn de Diva's Patty, Tatjana en Patricia, de cast van Oh Oh Cherso, Natasja Froger, Maik de Boer, Het Nederlands Bont Instituut en Sylvie van der Vaart. Tot 31 december kan iedereen stemmen op bontkragen.nl

Bekende Nederlanders hebben een belangrijke voorbeeldfunctie en door de verkiezing hoopt Bont voor Dieren meer aandacht te krijgen voor het verschrikkelijke dierenleed dat achter een bontkraag schuilgaat. Stylist Maik de Boer was al eerder genomineerd en werd afgelopen jaar gezien met een dode vos om zijn nek. Ook presentatrice Sylvie van der Vaart wordt het hele jaar door met bont gezien. De diva's Patricia Paay, Patty Brard en Tatjana Simic draaien door met hun kleding vol dierenleed. De Hagenezen die bekend zijn van het populaire programma 'Oh Oh Cherso' en 'Oh Oh Tirol' worden gesponsord met jassen van het merk Nickelson en zijn dus als complete groep genomineerd. Tijdens de opnames van het programma Bonje met de Buren werd Natasja diverse malen gespot met een jas met echt bont: reden haar ook te nomineren.

Bont voor Dieren directeur Nicole van Gemert: "De laatste nominatie is voor het Nederlands Bont Instituut. Niet alleen promoten zij de verkoop van bont in Nederland, zij zijn ook nog eens zover gegaan om modellen in te huren om voor het recht op bont te demonstreren: gekker moet het toch niet worden? "

De genomineerden kregen allen bericht van Bont voor Dieren om ze op de hoogte te stellen van de twijfelachtige eer mee te dingen naar de inmiddels beroemde titel van Dom Bontje. Soms hebben bekende Nederlanders geen idee dat de jas die zij op TV dragen echt bont bevat. Juist deze verwarring maakt de verkiezing zo belangrijk. Van Gemert: "De stembus sluit op 31 december. Vorig jaar won Yolanthe de titel, het jaar daarvoor koningin Beatrix. We hopen op zoveel mogelijk stemmen. Maar het echte doel is natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen zich gaan realiseren dat de kraag op hun jas weleens van een levend gevilde wasbeer kan zijn, of het randje op hun laars van een anaal geëlektrocuteerde vos".

Tot het einde van dit jaar kan gestemd worden op bontkragen.nl, begin januari maakt Bont voor Dieren de winnaar bekend.


----------




Bont voor Dieren