Gemeente Lelystad

Bollen fleuren Oostrandpark

Donderdag 10 november 2011

Op uitnodiging van de bewonersvereniging Oostrandpark heeft Wethouder Wout Jansen op woensdag 9 november geholpen met het poten van bollen in het Oostrandpark in Lelystad.

Opfleuren openbaar groen

Onder leiding van de initiatiefnemers Willem Luten en Emmy Jorritsma, zijn verschillende soorten bollen op aangegeven plekken in de wijk gepoot. Het poten van bollen is een onderdeel van een groter plan dat de bewonersvereniging heeft opgesteld om het openbare groen van de buurt op te fleuren.

Bewoners steken handen ineen

Wethouder Wout Jansen is blij met dit initiatief: "Dit is een prachtig voorbeeld van hoe de bewonersvereniging met steun van de gemeente, de handen ineen steekt om de eigen woonomgeving op te fleuren". De bollen zijn voor de helft bekostigd uit het participatiebudget dat door de gemeente beschikbaar is gesteld. Dit budget kan worden aangewend om verbeteringen aan te brengen in de directe woon- of leefomgeving. In dit geval zijn er ruim 5000 bollen aangekocht en gepoot. Het betreft onder andere narcissen, tulpen, sneeuwklokjes, anemonen, scilla's en hyacinten. Wethouder Jansen plant bloembollen Ja