Gemeente Oldebroek


Ondertekening overeenkomst locatie Spakman-Souman

Op woensdag 9 november is door gemeente Oldebroek en vastgoedontwikkelaar RVG Development een overeenkomst ondertekend voor het komen tot de planontwikkeling van de locatie aan de Stationsweg in Wezep. De bedrijven Spakman en Souman zijn nu op deze locatie gevestigd.

Aantal woningen
Naast de locatie Spakman-Souman wordt de locatie uitgebreid met gemeentegrond die grenst aan het terrein Spakman-Souman. De totale nieuwe locatie biedt vervolgens ruimte aan de bouw van 56 woningen. Een belangrijk deel is bedoeld voor huizen in de goedkope huur- en koopsector.

Verhuizing firma's Spakman en Souman
De firma's Spakman en Souman verhuizen te zijner tijd naar bedrijfsnieuwbouw aan resp. de Noordelijke Rondweg te Wezep en een locatie binnen het bedrijventerrein Hattemerbroek. In dit kader is op 9 november ook een verkoopovereenkomst van Spakman en Souman aan gemeente Oldebroek ondertekend.

Stedenbouwkundig plan
Op dit moment is er nog geen stedenbouwkundig plan. De bouwplannen voor de woningbouwlocatie worden op korte termijn door gemeente Oldebroek en RVG Development uitgewerkt.

Voorontwerp bestemmingsplan
Voor het realiseren van dit project wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Naar verwachting is dit in 2012. De omwonenden worden tijdig geïnformeerd over de voorgenomen bouwplannen en het bestemmingsplan.