Gemeente Doetinchem

Twee extra losloopterreinen: bij Het Weerdje en Sicco Mansholtweg

Persbericht, 9 november 2011

Doetinchem krijgt er een hondenlosloopterrein bij. Namelijk op het terrein tussen de Europaweg en het spoor. Daarnaast heeft het college van burgemeester en wethouders deze week besloten om het losloopterrein aan de Sicco Mansholtweg te behouden.

De besluiten betekenen een uitbreiding van het aantal hondenlosloopterreinen in Doetinchem. Deze zomer stelde het college het nieuwe, vereenvoudigde hondenbeleid vast. Op basis van reacties uit de omgeving van de Sicco Mansholtweg is nu besloten om dit terrein toch in stand te houden. Het college was ervan uitgegaan dat dit terrein nauwelijks werd gebruikt. Dat bleek niet juist te zijn. Het terrein bij Het Weerdje is op verzoek van de gemeenteraadsfractie PLOD toegevoegd.

Haag als omheining

Op dit moment wordt het terrein bij Het Weerdje niet gebruikt. Om het terrein geschikt te maken als losloopterrein, zorgt de gemeente voor een haag als omheining. Dit ook, vanwege de aanwezigheid van de Europaweg.
Ook het terrein aan de Sicco Mansholtweg wordt omheind. Daarnaast plaatst de gemeente er een afvalbak. Ook dit was een wens vanuit de hondenbezitters.

Op de hondenlosloopterreinen in Doetinchem mogen honden onaangelijnd loslopen. Hondenbezitters ontvangen een folder over het nieuwe hondenbeleid.
hoog contrast

* Bekijk hier de pagina van de gemeenteraad