Gemeente Stichtse Vecht

Nieuws

Expertgroepen adviseren over bezuinigingen

Op 3 november presenteerden de expertgroepen hun adviezen aan het college en gingen ze hierover met elkaar in gesprek. Daarmee is weer een volgende stap gezet in het participatieproces om de begroting van Stichtse Vecht sluitend te krijgen.

Gemeente Stichtse Vecht heeft de komende jaren, net zoals andere gemeenten, minder geld te besteden. Daarom moeten we op veel gebieden keuzes maken. Inwoners konden hierover meedenken via www.ditismijnstichtsevecht.nl. Ook de expertgroepen, waarin instellingen, organisaties en inwoners zitting hebben, leverden concrete adviezen aan voor bezuiniging of extra inkomsten. Vanaf 26 september tot en met 2 november 2011 kwamen deze expertgroepen wekelijks bijeen.

Dank aan alle `meedenkers'

Wethouder participatie De Groene: "Wat een betrokkenheid hebben we gezien bij de expertgroepen en inwoners. We merken dat zij het, net als de gemeente, ook lastig vinden om te kiezen waar kan worden bezuinigd. Als betrokkenen komen zij vaak toch met andere ideeën, waar wij niet aan hadden gedacht. Bijvoorbeeld over duurzaamheid en energiebesparing. Een extra winstpunt is het wederzijds begrip dat ik zie ontstaan tussen de betrokkenen en de gemeente."

Voorstel voor gemeenteraad

Het college van B&W betrekt al de adviezen en ideeën bij het voorstel voor de gemeenteraad om de begroting van Stichtse Vecht sluitend te maken. Op 25 november 2011 stuurt het college dit voorstel naar de raad. Het voorstel wordt op 20 december 2011 ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad. De adviezen van de expertgroepen en (na verzending aan de raad) het voorstel voor de raad vindt u terug op www.ditismijnstichtsevecht.nl.