Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.20 uur

Utrecht, 10-11-2011

Inbrekerswerktuigen

SOEST Op woensdagavond heeft de politie een 23-jarige Soester aangehouden die in het bezit bleek te zijn van inbrekerswerktuigen.

Agenten zagen de man rond 23.15 uur rijden op Koninginnelaan. Hij reed door diverse straten in de wijk t Hart en verhoogde daarbij meerdere keren zijn snelheid. Met assistentie van een tweede surveillanceauto werd de bestuurder gestopt. Bij onderzoek in zijn auto troffen de agenten inbrekerswerktuigen aan. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij kreeg een proces-verbaal voor meerdere overtredingen.

Alcohol

BAARN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een bestuurder aangehouden die vermoedelijk onder invloed van alcohol in zijn auto reed.

Agenten zagen de man, een 63-jarige inwoner van Bussum, rond 00.15 uur rijden op de oprit van de Rijksweg A1 vanaf de Wakkerendijk. De agenten besloten tot een controle en vermoedden dat hij alcohol had gedronken. Op de ademtestapparatuur blies de verdachte een F waarna hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het politiebureau weigerde de man een test op de ademanalyse en wilde niet meer meewerken. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Scooterrijder gewond

BAARN - Op donderdagochtend omstreeks 05.30 uur troffen agenten een gewonde scooterrijder aan op de Emmabrug. De 50-jarige bestuurder uit Huizen werd naast zijn scooter en de verkeersgeleider, tussen het bromfietspad en de rijbaan, aangetroffen. De oorzaak van het ongeval is tot dusver onbekend. De politie vermoedt dat het slachtoffer in aanraking is gekomen met de geleider en ten val is gekomen.

De ambulance kwam ter plaatse en heeft de man, met een mogelijke schouderfractuur en hersenschudding, naar het ziekenhuis gebracht.