Ingezonden persbericht


Persbericht
CNV Vakmensen

10 november 2011, Utrecht

------

CNV Vakmensen: bedenkingen bij

dreigende sluiting Polymer Vision

CNV Vakmensen heeft zware bedenkingen bij de motieven van de Taiwanese moedermaatschappij Wistron om Polymer Vision in Eindhoven per 31 december 2011 definitief te sluiten.

Het bedrijf - in 2004 door Philips opgericht - kwam in 2009 in financiële problemen en ging failliet; waarna Wistron (elektronicaproducent) de toekomst voor Polymer Vision veilig stelde.

Bestuurder Arjan Huizinga van CNV Vakmensen: 'Al sinds de zomer 2011 wordt door de directie in het geheim gezocht naar nieuwe investeerders. Pas sinds 1 november is de ondernemingsraad geïnformeerd over de sluitingsplannen per 31 december 2011. De voorwaarden waaronder Wistron een mogelijke overname accepteert en de daarbij behorende termijn zijn absoluut niet realistisch. In een periode van slechts enkele maanden is dit ver buiten de realiteit.'

Volgen Huizinga mag ook van deze werkgever goed werkgeverschap worden verwacht en verantwoordelijkheid richting werknemers!!

CNV Vakmensen heeft in overleg met de directie in Eindhoven alternatieve voorstellen aangedragen die wellicht to behoud van werkgelegenheid kunnen leiden. 'Het is té gemakkelijk er zomaar de stekker eruit te trekken',aldus Arjan Huizinga.

CNV Vakmensen maakt zich sterk voor het behoud van werkgelegenheid hoewel Huiznga inschat dat met deze Taiwanese moedermaatschappij de kansen daarop gering zullen zijn.

Bij Polymer Vision werken ruim 100 mensen.