Project Gemeente Westland

Scholieren helpen bij natuurbeheer in Wollebrand

Publicatiedatum: 09-11-2011

Vanaf donderdag 10 november a.s. gaan leerlingen van de groepen acht aan de slag in natuurgebied de Wollebrand. Onder leiding van opzichter Piet van Dreumel en een aantal vrijwilligers helpen de kinderen van 24 verschillende Westlandse basisscholen deze wintermaanden met het knotten van de wilgen.

Het gesnoeide hout wordt toegevoegd aan de houtwallen in het gebied. Deze houtwallen zijn landschappelijk en ecologisch van bijzondere betekenis en herbergen een grote verscheidenheid aan planten- en diersoorten. De helling biedt variatie in nat/droog en warm/koud. De zonkant is vooral interessant voor insecten, amfibieën en reptielen; de schaduwkant voor varens en mossen.

Duurzame ontwikkeling
Vanuit het Programma Westlandse Natuur- en MilieuEducatie (WNME) werken de gemeente Westland, scholen, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties samen om kinderen de kans te geven op jonge leeftijd kennis op te doen over natuur, milieu en leefomgeving. Hoofddoel is de betrokkenheid bij deze onderwerpen te vergroten, in de maatschappelijke context van het streven naar duurzame ontwikkeling. De betrokken organisaties zorgen voor een breed aanbod van lessen, leskisten, excursies en educatieve projecten, waaraan peuters, middelbare en basisscholieren kunnen deelnemen. Het Westlandse natuur- en milieueducatie arrangement wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van het landelijk programma NME (AgentschapNL).