FNV KIEM

Jongeren krijgen invloed in pensioenfondsen

donderdag 10 november 2011

Slechts 2 procent van alle pensioenbestuurders in Nederland is jonger dan 35 jaar. Daar komt binnenkort een eind aan als het aan de vakbondsjongeren ligt. Jongeren staan te trappelen om meer invloed te krijgen in de pensioenfondsen. Dat blijkt uit de grote belangstelling voor de Pensioen Masterclasses van FNV Jong en CNV Jongeren. In zeer korte tijd meldden zich 80 geĂŻnteresseerde jongeren aan.

Tegengas
Vandaag is de aftrap van een reeks van modules. De jongeren van de vakbeweging geven hiermee tegengas op het recente wetsvoorstel van minister Kamp om uitgerekend gepensioneerden een eigen plek in de pensioenbesturen te geven.

De Masterclasses Pensioen bestaat uit zeven avondbijeenkomsten waar deskundigen de jongeren opleiden en hen helpen om hun pensioennetwerk flink uit te breiden. Na het afronden van dit traject zijn de jongeren volledig klaargestoomd voor een vakbondsplek in deelnemersraden en besturen van pensioenfondsen.

Heft in eigen handen
FNV Jong voorzitter Dennis Wiersma: "Wij geven jongeren een plek aan de knoppen. De pensioenwereld staat bekend als een gesloten bolwerk. Dit is de sleutel om jongeren toegang te geven.''

CNV Jongeren voorzitter IJmert Muilwijk: `'Juist nu de belangen van jongeren in pensioenen op het spel staan, stelt de politiek voor om ouderen een plek in pensioenbesturen te geven. Voor jongeren wordt niets geregeld in het voorstel van Kamp. Daarom nemen wij het heft in eigen handen.''