Kamer van Koophandel

Bedrijfsleven en KvK willen ruimte voor werk op Crailo

donderdag 10 november 2011

PERSBERICHT

'Betrek ondernemers bij herontwikkeling Crailo'

De provincie Noord-Holland wil de mogelijkheden voor werkfuncties op Crailo drastisch beperken. Het georganiseerde bedrijfsleven in de Gooi & Vechtstreek en de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland (KvK) vinden dit onbegrijpelijk. De provincie Noord-Holland gaat volgens de ondernemers en KvK overhaast te werk. Zij adviseren de provincie om ondernemers uit de regio van begin af aan bij de herontwikkeling van Crailo te betrekken, en het terrein geleidelijk te ontwikkelen. Hierdoor kan de ontwikkeling op meer draagvlak van marktpartijen rekenen.

Nieuwe aanpak nodig samen met ondernemers

Ondernemers in de Gooi & Vechtstreek en de Kamer van Koophandel roepen de provincie op om de nieuwe plannen voor Crailo in nauwe samenwerking met marktpartijen en het regionale bedrijfsleven te maken. Daarbij kan de provincie gebruik maken van de nieuwste inzichten en methoden voor gebiedsontwikkeling. Gaston Crolla, manager regionale economie van de Kamer van Koophandel: "Geef partijen de mogelijkheid om het terrein geleidelijk te ontwikkelen in plaats van in een keer alles uit te willen geven. Betrek bij de ontwikkeling partijen die relaties hebben met de regio en weten wat MKB-ondernemers nodig hebben, zoals iLocator, de KvK en de ondernemersorganisaties." Ondernemers en Kamer van Koophandel rekenen erop dat de provincie openstaat voor verbetering, en gebruik maakt van hun aanbod om te helpen bij de herontwikkeling van Crailo tot terrein voor bedrijven, kantoren en woningen.

Aanbesteding mislukt

De oproep van het bedrijfsleven en de KvK is ontstaan omdat de provincie Noord-Holland heeft aangegeven dat de aanbesteding die moest leiden tot de herontwikkeling van Crailo tot terrein voor bedrijven, kantoren en woningen is mislukt. De provincie gaat opnieuw bepalen welke functies op Crailo terecht kunnen. Zij heeft aangegeven minder of geen ruimte voor werkfuncties te willen reserveren op het terrein. Dit besluit stuit bij het georganiseerde bedrijfsleven in Gooi & Vechtstreek en de KvK op onbegrip. "We hebben bij de aanbesteding al vroeg geadviseerd niet alles van te voren dicht te timmeren en onmogelijke voorwaarden op te stellen, die MKB-ondernemers uit de regio niet kunnen betalen. Ook hebben we aandacht gevraagd voor de gewijzigde omstandigheden in de economie, en de provincie gevraagd hier rekening mee te houden. Helaas heeft de provincie de signalen en adviezen vanuit de praktijk naast zich neergelegd. De provincie gaat overhaast te werk door nu te kiezen voor de woon- en natuurfunctie, en de ruimte die nodig is voor werk te schrappen", meent Gaston Crolla namens de betrokken partijen.

Bron: KvK