Politie Groningen

Donderdag 10 november 2011

Provincie Groningen , 10-11-2011

Politie rolt hennepkwekerij in schuur en woning op

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag in een schuur aan de Singelweg in Groningen een grote hennepkwekerij opgerold. De politie deed een inval in de schuur na een aantal meldingen. In de schuur troffen politieagenten een grote professionele hennepkwekerij aan. De plantage met 1300 oogstrijpe planten werd ontmanteld. Ook in de woning aan de Singelweg werden hennepplanten aangetroffen. Alle softdrugs en apparatuur werden in beslag genomen. Er wordt door de
energieleverancier onderzoek gedaan of er illegaal stroom is afgetapt. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht. De politie stelt een onderzoek in.

111110 Singelweg

hennepkwekerij Singelweg

Delfzijlster door het lint

DELFZIJL De politie heeft woensdagmiddag een 37-jarige man uit Delfzijl aangehouden voor bedreiging. De man had in het asielzoekerscentrum aan het Zwet in Delfzijl meerdere medebewoners met een steekvoorwerp bedreigd. Toen de amokmaker naar buiten kwam werd hij door agenten overmeesterd. Hij moest mee naar het politiebureau en werd ingesloten. Er raakte bij het geweld- incident niemand gewond. Waarom de man door het lint was gegaan is nog onduidelijk. De politie stelt een onderzoek in.

Brandstichter aangehouden

WILDERVANK De politie heeft woensdagavond een 19-jarige man uit Wildervank op verdenking van brandstichting aangehouden. Omstreeks 23:30 uur zag een alerte getuige dat een jongeman een afvalcontainer in de Raadhuisstraat in Wildervank in de brand probeerde te steken. De container stond tegen de gevel van een zalencentrum. De getuige belde direct de politie. Toen gewaarschuwde agenten gingen kijken bleek dat de container in de brand stond. Het lukte agenten de brand te blussen en de container bij de gevel weg te trekken. Op basis van een goed signalement konden agenten de verdachte even later in de J. Kammingastraat in de boeien slaan. Hij moest mee naar het politiebureau en werd ingesloten. Bij onderzoek bleek de toegangsdeur van het zalencentrum was vernield. De politie stelt een onderzoek in.

Automobilist rijdt door na aanrijding

WINSUM De politie heeft woensdagnacht een 26-jarige automobilist uit Groningen aangehouden die na een aanrijding was doorgereden. Agenten reageerden op een melding van een auto die op de Garnwerderweg in Winsum tegen een boom was gebotst. Agenten troffen een zwaar beschadigde auto aan. De bestuurder was verdwenen. Aan de hand van het kenteken stelde de politie een onderzoek in. Agenten konden de veroorzaker ongedeerd in de omgeving van het ongeval aanhouden. Hij bleek onder invloed van alcohol. Hij moest mee naar het politiebureau. Daar bleek dat de bestuurder al een ontzegging had. Ook bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs. Na verhoor kon hij weer gaan. De zwaar beschadigde auto werd door een bergingsbedrijf afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist aangehouden

BEERTA - De politie heeft woensdagnacht een 44-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor het rijden onder invloed. De bestuurder werd op het Vredesplein in Beerta gecontroleerd. De bestuurder viel bij surveillerende agenten op door zijn opvallend rijgedrag. Toen agenten de bestuurder wilde controleren verhoogde hij zijn snelheid. Na een korte achtervolging zag de bestuurder zijn fout in en stopte voor de agenten. Een blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 525 ugl (1,2 promille) Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbreker gewond na inbraak

TER APEL - De politie doet onderzoek naar een inbraak woensdagavond, in een gebouw in de Havenstraat in Ter Apel. Agenten reageerden omstreeks 21.40 uur op een inbraakmelding. Getuigen hadden een knal gehoord. Plotseling sprak een jongeman beide getuigen aan en probeerde hen een koffertje te verkopen. De getuigen vertrouwden het niet en probeerde de man op te houden in afwachting op de komst van de politie. De jongeman kon ontkomen. Het koffertje bleef achter. Na onderzoek bleek dat een onbekende dader het gebouw van de scouting was binnengekomen door een ruit te vernielen. Agenten troffen de inbreker niet meer aan. Wel zagen zij een spoor van bloed door het gebouw en op het achtergebleven koffertje. De politie vermoedt dat de inbreker zich tijdens de inbraak heeft verwond. De forensische recherche hebben sporen voor onderzoek veiliggesteld. De jongeman is blank, ongeveer 1.70 1.80 mtr lang; kort blond haar; pokdalig gezicht. Hij was gekleed in een zwarte jas met een blauwe broek. Mensen die iets over de inbraak weten of aanslaan op de verwondingen van de dader, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen. Getuigen kunnen bellen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Stapper aangehouden voor vernieling

GRONINGEN De politie heeft donderdagochtend in de Poelestraat in Groningen een 21-jarige stapper uit Groningen aangehouden. De Groninger trapte een ruit van een horecagelegenheid kapot. Een portier zag dit en wilde de Stadjer aanhouden. De vernieler probeerde er nog vandoor te gaan maar de portier was hem te snel af. De verdachte werd overgedragen aan gewaarschuwde agenten. Hij werd voor verhoor naar een politiebureau gebracht. Na verhoor kon hij weer gaan. De vernieler bleek aan zijn voet gewond. Hij hoefde zich niet onder doktersbehandeling. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde 9 november 2011 op diverse plaatsen het verkeer.

Delfzijl, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1217, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Nieuwe Pekela, Doorsneeweg: aantal geregistreerde voertuigen: 379, aantal overtredingen:92, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Noordhorn, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 888, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Stadskanaal, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 1895, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 122 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.