Werkspot.nl bereikt magische grens van 1 miljard euro aan kluswaarde

Persbericht van Werkspot.nl

Werkspot.nl bereikt magische grens van 1 miljard euro aan kluswaarde Marktleider in online klusaanbesteding motor achter particuliere renovatie

Tilburg, 10 november 2011 - Werkspot.nl, marktleider op het gebied van online klusaanbestedingen is met het behalen van haar 400.000e klusopdracht door de magische grens van 1 miljard euro aan kluswaarde gegaan. Het Tilburgse bedrijf, dat sinds 2005 actief is, biedt niet alleen duizenden zelfstandige vakmannen werk, maar is indirect ook een belangrijke speler op het gebied van bouwmateriaal. De hoge gemiddelde kluswaarde van 2500 euro en een nog steeds sterk groeiend aantal opdrachten zijn een bevestiging van het motto "Werkspot.nl maakt klussen leuk".

"Wij zijn er trots op dat we in een dramatisch veranderde bouwwereld werk kunnen genereren voor zelfstandige vakmannen in heel Nederland. Dat we daarnaast een factor van belang zijn geworden op het gebied van klusmaterialen geeft die trots alleen maar extra glans. Het getal van 1 miljard euro aan kluswaarde is voor ons een bevestiging dat ons concept staat als een huis, maar schept ook een grote verantwoordelijkheid. Een groeiend aantal vakmannen en klusbedrijven behaalt meer dan 80 procent van hun omzet via Werkspot.nl. Met onze focus op kwaliteit, zoals onze Klusgarantie en trainingen aan vakmannen, zien wij het aanbod van klusopdrachten, ondanks de dalende trend in de bouwsector, op Werkspot.nl stijgen", aldus Sander Ouwerkerk, CEO van Werkspot.nl

Snelle groei in cijfers
Werkspot.nl is opgericht in 2005, toen het nog gouden tijden waren in de bouwsector. Ook in die tijd (2005) sloeg het concept al aan. Niet zozeer prijskopers, maar gemakskopers vonden hun weg naar het klusaanbestedingsplatform. In de eerst 4 jaar groeide het aantal opdrachten naar 100.000. In de jaren daarop zette de groei voort. In 2010 werden 150.000 opdrachten geplaatst en voor 2011 worden minimaal 200.000 opdrachten voorzien.

Het aantal vakmannen nam met de groei van het aantal opdrachten eveneens sterk toe. Na de eerste drempelvrees werd het concept van Werkspot.nl door ZZP'ers in de Bouw op grote schaal omarmd. Inmiddels reageren meer dan 10.000 zelfstandige vakmannen op de opdrachten. Werkspot.nl helpt deze snelgroeiende groep ondernemers niet alleen met het verkrijgen van werk, maar ook om betere en meer allround ondernemers te worden door middel van trainingen en een speciaal ZZP Paviljoen op beurzen.
///Einde bericht///

Over Werkspot.nl
Werkspot.nl - opgericht in 2005 - is marktleider op het gebied van online klusaanbesteding. Het principe van Werkspot.nl is eenvoudig: opdrachtgevers plaatsen hun klus - hoe klein of groot ook - op de website. Ingeschreven klusbedrijven en vakmannen kunnen hier vervolgens op reageren. Verder geven opdrachtgevers een referentie en rapportcijfer aan de vakman zodra een klus is afgerond. Door deze reviews krijgen medegebruikers een helder beeld van de kwaliteit van de vakman of klusbedrijf.

In totaal zijn inmiddels meer dan 400.000 opdrachten op Werkspot.nl geplaatst, waarvan meer dan 150.000 in 2011. De biedingen worden gedaan door meer dan 10.000 vakmannen en dit aantal groeit nog steeds. De gemiddelde waarde van een klus is 2.500 euro, waarmee het totale bedrag dat sinds 2005 via Werkspot.nl is aanbesteed 1 miljard miljoen euro bedraagt.

In juli 2009 heeft De Telefoongids BV, uitgever van De Telefoongids & Gouden Gids, een belang van 50% in Werkspot.nl genomen.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl [4b026efa-0b82-11e1-9432-8b7e440500ec.jpg&filename=banner_1miljard_def. jpg]
* [4b026efa-0b82-11e1-9432-8b7e440500ec.jpg&filename=banner_1miljard_ def.jpg]

Links:
http://www.werkspot.nl
Bijlage:
* banner_1miljard_defpdf




Razende Robot Reporter