Gemeente Kampen

11-11-11 Alle kinderboerderijen duurzaam

10-11-2011 Wethouder Treep neemt duurzaamheidscan van kinderboerderij Cantecleer in ontvangst.
Op 11-11-11 wordt voor de derde keer de Dag van de Duurzaamheid gehouden. In dit kader neemt wethouder Pieter Treep op deze dag de duurzaamheidscan van kinderboerderij Cantecleer in ontvangst. De kinderen van groep 7 en 8 van basisschool De Wegwijzer in Kampen hebben onderzocht hoe duurzaam de Cantecleer is. Hun bevindingen zijn gebundeld in deze duurzaamheidscan. De scan is een initiatief van Stichting Kinderboerderijen Nederland, IVN, GDO, Urgenda en Stadswerk.

Kinderboerderijen zijn bij uitstek geschikt om duurzaamheid bij een grote groep mensen onder de aandacht te brengen. Maar daarvoor moet ook kinderboerderij Cantecleer eerst duurzaam worden gemaakt. Op 11-11-11, de Dag van de Duurzaamheid, wordt daarvoor op meer dan 75 kinderboerderijen in Nederland de aftrap gegeven.

De uitdaging is om samen met de gemeente Kampen, organisaties en het bedrijfsleven Cantecleer om te bouwen tot een duurzame kinderboerderij. Hun bezoekers kunnen dan zien wat er mogelijk is op het gebied van duurzaamheid en hoe ze zelf ook aan de slag kunnen met bijvoorbeeld afvalscheiding, duurzaam bouwen, energie besparen, hergebruik van regenwater, biodiversiteit en gezonde voeding.

Duurzaamheidswethouder Pieter Treep: "Als volwassenen kunnen we veel leren van hoe kinderen tegen zaken als duurzaamheid en energiebesparing aankijken. De gemeente Kampen vindt dit een zeer goed initiatief en ondersteunt dit van harte."

Wat is de Dag voor de Duurzaamheid

Tijdens De Dag van de Duurzaamheid vinden in heel het land duizenden duurzame activiteiten en acties plaats die laten zien dat we samen sneller duurzaam zijn en hoe makkelijk en concreet duurzaamheid is. Meer informatie over de campagne is te vinden op www.allekinderboerderijenduurzaam.nl.

De Dag van de Duurzaamheid is een initiatief van Urgenda. Urgenda is de actie-organisatie voor duurzaamheid en innovatie die Nederland sneller duurzaam wil maken, samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren.
10-11-2011