Politie Drenthe

Onderzoek branden Aa en Hunze / Tynaarlo

Brand
De politie is eind van oktober 2011 gestart met het onderzoek naar de oorzaak van de branden in Oudemolen en Balloo. In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 oktober hebben zich twee branden voorgedaan. In Oudemolen aan de Molensteeg 4 is een rietgedekte boerderij afgebrand. De bewoners konden het pand op tijd verlaten. In Balloo is de schaapskooi en het bijgebouw (de kapschuur) aan de Crabbeweg 2 afgebrand.

In dit onderzoek wordt ook gekeken naar de andere soortgelijke branden en vermoedelijke pogingen tot brandstichting die de afgelopen tijd in de gemeentes Aa en Hunze en Tynaarlo hebben plaats gevonden. In enkele gevallen waren er nog bewoners in de woning aanwezig toen de brand ontdekt werd. Dit is voor de politie reden geweest om hoge prioriteit aan dit onderzoek te geven.

Wat heeft de politie al gedaan?

Het onderzoeksteam onderzoekt alle branden die er de afgelopen maanden zijn geweest in beide gemeenten. Dit betekent dat er ook gekeken wordt naar de pogingen tot brandstichting in dit gebied. Al geruime tijd is er verscherpt toezicht in het gebied waar de branden hebben plaatsgevonden. Dit betekent dat we als politie tijdens de surveillancediensten vaker in dit gebied zijn. In de weekenden worden daarnaast diensten overgezet en voor een gedeelte in dit gebied ingezet om toezicht te houden. De wijkagenten Bert Naber en Louw Koster zijn daarnaast volledig beschikbaar voor de burgers uit hun wijk.

Wat kunt u doen?

De politie zet alles op alles. Daarvoor is veel informatie nodig. Daarom doet de politie een dringend beroep op een ieder die meer informatie heeft over de branden die er de afgelopen maanden zijn geweest in de gemeenten Aa en Hunze en Tynaarlo.

Hebt u iets gezien of gehoord? Wellicht weet u iets over een poging tot brandstichting en wilt u hier alsnog melding van maken. Dan verzoeken wij u contact op te nemen met de politie. Dit kan net die ene aanwijzing zijn de we nodig hebben om een dader op te pakken.

Waar kunt u met uw tips terecht?

Tips kunt u doorgeven via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 of via uw wijkagent. Liever anoniem iets doorgeven? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. U kunt ook een e-mail sturen naar de politie via info@drenthe.politie.nl. Ook is het onderzoeksteam op zoek naar foto- en/of filmmateriaal van de branden. Deze kunnen via een speciale website direct worden geupload.

Twitter

Volg de laatste ontwikkelingen ook op de Twitter- accounts @PolitieAAenHnze en @PolitieTynaarlo.

Nieuwsberichten

08-11-2011 Politie volop bezig met onderzoek naar branden 01-11-2011 Politie zoekt getuigen branden Oudemolen en Balloo 29-10-2011 Brand in Balloo en Oudemolen
25-08-2011 Politie onderzoek boerderijbrand
30-07-2011 Verdachte aangehouden brandstichting Gasteren 23-07-2011 Brand in Gasteren