Accreditatie voor masteropleiding van HECROI en de EUR

Persbericht van ROI, Opleiding, Coaching & Advies

Den Haag - Op 27 oktober 2011 heeft de NVAO groen licht gegeven voor de accreditatie van de masteropleiding Public Human Resource Strategy (MPHRS) van HECROI en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR).

Het behalen van de accreditatie is een prachtig resultaat voor de opleiding, die pas sinds kort bestaat. De opleiding is daarmee wettelijk erkend als wetenschappelijke master binnen het internationale BAMa-stelsel. De master richt zich op strategisch HRM binnen de publieke sector.

De master vormt een onderdeel van het Strategisch HRM Traineeprogramma van ROI, dat in maart 2010 van start ging. ROI verzorgt deze master in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam. De visitatiecommissie oordeelde in haar rapportage dat de master van hoog niveau is, continu professionaliseert, actualiseert en de titel Master of Science (MSc) waardig is. De accreditatie betekent dat toekomstige trainees een MSc titel ontvangen na het behalen van de opleiding.

Samen met de afdeling Bestuurskunde van de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de EUR, heeft ROI de opleiding ca. twee jaar geleden opgezet. Een jaar geleden zijn ROI en de EUR gestart met een accreditatieprocedure. Bij dit intensieve traject is de academic director Prof. dr. Bram Steijn nauw betrokken geweest.

Voor HECROI is dit de tweede geaccrediteerde masteropleiding. Eerder werd al de Master of Public Information Management geaccrediteerd. Een opleiding die eveneens in samenwerking met de EUR werd opgezet en die onderdeel uitmaakt van het HEC Traineeprogramma.

De NVAO is een binationale publieke instelling die de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen waarborgt.

*

Links:
http://www.roi-opleidingen.nl



Razende Robot Reporter