Deltion College


nieuws

10-11-11

Teleurstellende en succesvolle afsluiting van het seizoen voor het Deltion Rallyteam

Het Deltion Rallyteam ging afgelopen weekend voor een podiumplaats. Het mocht echter niet baten. Zaterdagavond raakten rijder Eric Bolhaar en navigator Gert Kamphuis met een hoge snelheid van de weg. Bolhaar en Kamphuis bleven ongedeerd. De door het Ministerie van Defensie beschikbaar gestelde Skoda Fabia World Rally Car was echter zo erg beschadigd, dat doorrijden geen optie was. De andere twee equipes hebben de tweede en eerste plaats in hun klasse weten te bemachtigen.

Dick Bloemendaal en Arjan Wissink hebben de tweede plaats weten te bemachtigen in de C8 klasse en zijn dertiende in het algemeen klassement geëindigd. De Twente Rally telde niet meer mee voor het klassement, maar zo'n spectaculaire thuiswedstrijd konden de heren niet missen. Kevin Kooijman was dit keer zonder zijn vaste navigator Hans van Goor van de partij. Marco Hulsman nam naast hem plaats in de Chevrolet Kalos van het Deltion Rallyteam. Marco is chef-monteur en teamlid van het eerste uur van het Deltion Rallyteam.

Ondanks de teleurstellende afloop in Hengelo en omstreken wisten Bolhaar en Kamphuis het seizoen op de vierde plaats in het Open Nederlands Rally Kampioenschap te eindigen. Er is weer volop werk aan de winkel voor de studenten uit de Deltion Autosportklas. De komende maanden gaan de studenten zich naast en tijdens hun lessen richten op het herstellen van de Skoda Fabia World Rally Car, het prepareren van de Nissan 350Z en Chevrolet Kalos en het opbouwen van een vierde wagen. Het Deltion Rallyteam verschijnt vanaf rallyseizoen 2012 namelijk met een tweede Nissan aan de start in de C8 klasse. Begin januari worden er weer nieuwe studenten geselecteerd voor de Deltion Autosportklas. Deze studenten krijgen de kans om rallyseizoen 2012 mee te draaien in het Deltion Rallyteam.

---