Gemeente Den Haag

Tentoonstelling Onderweg in Europa

Vanaf 1 november is de foto tentoonstelling Onderweg in Europa te bezichtigen in het Europa Direct Centrum Den Haag.

De foto tentoonstelling exposeert het werk van fotograaf/journalist Bruno van den Elshout over een jaarlange rondreis door alle 27 lidstaten van de Europese Unie.

Geen betere manier om nieuwe mensen te leren kennen en ideeën op te doen, dan door op reis te gaan. Datzelfde bedacht Haags fotograaf Bruno van den Elshout (1979) zich in april 2007. Drie maanden later vloog hij naar Ierland: het begin van een jaarlange, ononderbroken reis door alle 27 lidstaten van de EU.

Aan meer dan 2 700 Europese jongeren vroeg Van den Elshout naar hun toekomstverwachtingen en jeugdherinneringen. Naar hun mening over mede-Europeanen, over bijgeloof, over dienstplicht, studeren; over eten, drinken, vakantie en humor. Ook verzamelde hij tijdens zijn reis foto's van kruispunten: pretentieloze ontmoetingsplekken, bij uitstek geschikt als onpartijdige afspiegeling van de lokale cultuur.

Met de tentoonstelling Onderweg in Europa neemt Van den Elshout u mee op een reis vol ontmoetingen.

De tentoonstelling Onderweg in Europa is nog tot en met 6 januari te bezichtigen in het Europa Direct Centrum Den Haag in het Atrium van het stadhuis.