Gemeente Dronten


Betere dienstverlening en wijziging openingstijden Milieustraat

openingstijden Milieustraat

10-11-2011

De gemeente heeft per 1 januari 2011 de openingstijden van de milieustraat in Dronten verruimd. Dit betrof het verlengen van de openingstijd op zaterdag tot 15.30 uur in plaats van 12.00 uur en het openstellen van de milieustraat op Goede Vrijdag, 5 mei en de vrijdag na Hemelvaartsdag.

Nu bijna een jaar later heeft er evaluatie plaatsgevonden. De bezoekersaantallen en de verdeling van de bezoekers over de openingstijden in de periode 1 oktober 2010 tot nu zijn bijgehouden om het effect van de genomen maatregelen te kunnen meten. Uit de cijfers blijkt dat de verruiming van de opening op de genoemde bijzondere dagen een succes is geweest. Dit wordt dan ook doorgezet in 2012. De openstelling op zaterdag wordt aangepast.

Openstelling zaterdag

De verlenging van de opening van de milieustraat op zaterdag geeft, op grond van bezoekersaantallen en verdeling van de bezoekers over de dag, aanleiding tot een heroverweging. Gebleken is dat ruim 85% van de bezoekers de milieustraat voor 14.00 uur bezoekt en daarna nog maar gemiddeld 7 bezoekers per half uur. Dit is aanleiding om de milieustraat op zaterdag na 14.00 uur te sluiten.

Openingstijden

Vanaf 1 januari 2012 gelden de volgende openingstijden van de milieustraat aan De Schipbeek 30 in Dronten:

* Inwoners kunnen iedere zaterdag van 9.30 tot 14.00 uur bij de milieustraat terecht.

* De milieustraat is daarnaast op Goede Vrijdag, 5 mei en de vrijdag na Hemelvaartsdag geopend van 9.30 tot 14.00 uur.

Wijzigingen automatisering

Naast bovengenoemde vinden er ook wijzigingen plaats op het gebied van automatisering. Het bestaande automatiseringspakket voor de afvalinzameling/ milieustraat wordt vervangen en er worden in de milieustraat enkele aanpassingen gedaan die een betere dienstverlening mogelijk maken.

Software
Een nieuw softwarepakket gaat de huidige automatisering vervangen en is geschikt voor ondersteuning van alle logistieke en administratieve processen rond de inzameling, reiniging, weging en registratie. Op de milieustraat worden nieuwe zuilen geplaatst voor het inwegen en uitwegen. Deze zuilen hebben een betere intercom en zijn kleiner van formaat zodat er beter contact is tussen de klant en de milieustraat beheerder. Scannen van de milieupas en het bedienen van de zuil bij de ingang van de milieustraat is eenvoudiger. Bij de uitgang komt een zuil waarop via een display gerichte informatie beschikbaar is voor de klant.

Uit het pakket kunnen bedrijfsvoerings- en managementrapportages worden gegenereerd. Het pakket is modulair opgebouwd zodat er in de toekomst makkelijker op nieuwe ontwikkelingen kan worden ingespeeld. Voorbeeld hiervan het digitaliseren van de afvalkalender, zodat inwoners van Dronten door het invoeren van postcode en huisnummer, thuis kunnen opvragen wanneer de afvalinzameling plaatsvindt

Naar verwachting wordt dit nieuwe softwarepakket in het eerste kwartaal van 2012 geïmplementeerd.