Rijksgebouwendienst


Rijksgebouwendienst stapt over op TenderNed

donderdag, 10 november 2011

De Rijksgebouwendienst kondigt vanaf 9 november 2011 alle (Europese) aanbestedingen voor werken, diensten en leveringen op TenderNed aan. Daarmee neemt de Rijksgebouwendienst deel aan de officiële release van TenderNed.
bouwplaats

De minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Maxime Verhagen gaf op 9 november in Den Haag het startsein voor TenderNed, het online marktplein waar aanbestedende diensten en ondernemingen elkaar vinden.

Met de komst van TenderNed zijn alle overheidsopdrachten op één plek te vinden en krijgen ondernemers meer kansen om mee te dingen. Nu nog kunnen ondernemers de opdrachten alleen inzien, vanaf medio volgend jaar kunnen zij ook digitaal inschrijven.

Transparant

Met TenderNed krijgt de overheid een transparant systeem dat online ondersteuning biedt tijdens het hele aanbestedingsproces: van vooraankondiging tot en met gunning van opdrachten.

TenderNed zorgt ervoor dat overheidopdrachten transparanter worden, waardoor
ondernemers een eerlijker kans krijgen. Bovendien leidt het tot lastenverlichting. Vanaf medio volgend jaar kunnen ondernemingen digitaal inschrijven. Zij hoeven hun bedrijfsgegevens slechts eenmaal in TenderNed op te slaan en kunnen die steeds opnieuw gebruiken. Dat bespaart ondernemers veel tijd en geld.

Aanbestedingskalender

De Rijksgebouwendienst publiceerde zijn aanbestedingen voorheen op Aanbestedingskalender, maar stapt over op TenderNed. Aanbestedingskalender verdwijnt echter nog niet helemaal, omdat de aankondigingen via TenderNed automatisch worden doorgeplaatst op Aanbestedingskalender.