Nederlandse Vereniging van Journalisten

Hella Liefting benoemd tot voorzitter NVJ

woensdag 9 november 2011 | Hella Liefting (links op de foto) is woensdag 9 november benoemd tot nieuwe voorzitter van de NVJ. Scheidend voorzitter Huub Elzerman overhandigde de voorzittershamer met de woorden: `Voor het eerst in het 127-jarig bestaan van de NVJ zijn we erin geslaagd een vrouw te vinden. Het is mij een buitengewoon genoegen Hella Liefting aan te bevelen als nieuwe voorzitter.' Elzerman blijft aan als bestuurslid, Thom Meens trad aan als nieuw bestuurslid van de NVJ. Afgetreden zijn bestuursleden Peter Nijenhuis en Anneke Naafs (rechts).
Hella Liefting begon na de School voor de Journalistiek in 1975 op de redactie Binnenland van de Volkskrant. Na vijf jaar stapte ze over naar De Vakbondskrant van de FNV, die in 1985 opging in FNV Magazine. Ze was daar eerst eindredacteur en later hoofdredacteur/directeur.

In 1989 werd Hella Liefting gevraagd mee te pionieren bij NOS-Laat, de eerste dagelijkse actualiteitenrubriek. Ze begon als chef economie en werd na een jaar eindredacteur. In die tijd was ze betrokken bij de vorming van NOVA en medeverantwoordelijk voor talrijke uitzendingen in het kader van NOS-Actueel. Dat zette zich voort toen Liefting van de actualiteit eindredacteur werd bij Informatieve Programma's van de NPS, waar ze verschillende programmareeksen eindredigeerde.

In 1999 maakte ze de overstap naar John de Mol producties waar ze als gedelegeerd producent op de afdeling infotainment tientallen producties onder haar hoede had. Drie jaar later werd ze commercial manager bij KPN om het mobiele bedrijf wegwijs te maken in de wereld van de media. Vanaf 2004 tot 1 januari 2010 was zij opnieuw werkzaam in de journalistiek als adjunct-hoofdredacteur bij het ANP. Sinds vorig jaar werkt Hella Liefting als consultant en (interim) projectleider. In 2010 voerde ze bij de NVJ een tijdelijke opdracht uit als projectmanager Strategie en Marketing.

Liefting is sinds 2007 lid van het bestuur van de NVJ. In 2008 werd zij vice-voorzitter. In 2010 heeft zij haar bestuurwerk tijdelijk neergelegd vanwege haar tijdelijke opdracht bij de NVJ. Een jaar later pakte zij haar bestuurswerk weer op als tweede vice-voorzitter.