Onderscheiding voor homo-emancipatie in het leger

Persbericht van AFMP

Den Haag, 11 november 2011. De allereerste JUNOBEL Award is vandaag uitgereikt aan de Stichting Homosexualiteit & Krijgsmacht.

De JUNOBEL Award wordt jaarlijks door JunoVation uitgereikt aan een organisatie of individu in de Nederlandse samenleving die een bijzonder nobele bijdrage heeft geleverd aan de kwaliteit van leven, leren, spelen en werken. De Stichting Homosexualiteit & Krijgsmacht (SHK) is de absolute winnaar van de JUNOBEL Award 2010.

De SHK zet zich al 24 jaar strijdvaardig en onvermoeibaar in voor de sociale acceptatie, veiligheid en gelijke behandeling van LHBT medewerkers op de Defensiewerkvloer. (LHBT is de overkoepelende afkorting voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders). De JUNOBEL Award is een primeur en de eerste uitreiking vindt vandaag plaats op de Prinses Julianakazerne in Den Haag.

De inzet van de SHK draagt bij aan het creëren van een werkomgeving waarin LHBT Defensiepersoneel openlijk zichzelf kan zijn en hierdoor beter kan presteren. Betere prestaties betekent een hogere kwaliteit van werken. Meer openheid op identiteitsniveau, simpelweg jezelf kunnen zijn, betekent een hogere kwaliteit van leven. Meer sociale acceptatie betekent meer en blijvend leren en koesteren van de onderlinge verschillen en overeenkomsten.

De SHK heeft dus in drie (i.c. leven, leren en werken) van de vier categorieën de hoogste scores in de wacht gesleept. De winnende nominatie kwam van JunoDiversity, een initiatief van JunoVation die zich richt op het succesvol inbedden van diversiteit en inclusiviteit.

De SHK heeft het Amerikaanse leger, in het kader van de afschaffing van het 'Don't Ask Don't Tell'-beleid, op strategisch en operationeel niveau van adviezen voorzien. Ook de krachtenbundeling met Pink Army, de deelname aan de Gay Pride en de succesvolle alliantie met de militaire vakbond AFMP/FNV heeft zwaar meegewogen bij de stemmingsrondes. Hiermee laat de SHK namelijk haar nobele betrokkenheid zien bij het bevorderen van de homo-emancipatie bij Defensieorganisaties op nationaal en internationaal niveau.

Verschillende leden van het door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen recent gelanceerde roze overheidsplatform "Dutch Government Pride Platform", vertegenwoordigers van het ministerie van Defensie, en diverse LHBT-belangenbehartigingsorganisaties waren voor de uitreiking uitgenodigd.

Directeur JunoVation, Christian Nyqvist: "Jezelf kunnen zijn op het werk is van onschatbare waarde voor werknemers en werkgevers. 'Divers' talent onbenut laten is anno 2011 geen optie! Dat is iets wat wij via ons initiatief JunoDiversity ook proberen over te brengen".

Voorzitter SHK, Majoor P.C.W. Hamstra: "De SHK viert volgend jaar haar 25ste jubileum en heeft in haar strijd een lange en soms moeizame weg bewandeld. Dat ons werk door anderen wordt gezien en gewaardeerd is fantastisch. Hoewel meerdere successen zijn geboekt, blijkt het werk van de SHK nog steeds hard nodig. Dus wij blijven strijdbaar omdat homorechten mensenrechten zijn!"

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl. Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.shk.nl



Razende Robot Reporter