Gemeente Breda

10nov
`Week van het geld' in Breda van 7 tot 11 november Gratis theatervoorstelling "Omgaan met geld" voor kinderen groep 7 en 8 Op donderdag 10 november bieden wethouder Cees Meeuwis van Werk en Ondernemen en Desiree Verdaasdonk, Directeur Particulieren van Rabobank Breda, in het kader van de landelijke Week van het Geld, aan basisschoolkinderen een interactieve theatervoorstelling aan. Het duo Mike-E en Spike-Y geeft in Podium Bloos aan de Speelhuislaan153 een voorstelling over `Omgaan met geld'.

Cees Meeuwis: "Goed dat hier aandacht voor is. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen om kinderen te leren omgaan met geld. En op deze manier maak je het gewoon nog leuk ook."

Deze interactieve theatervoorstelling is georganiseerd door Gemeente Breda en Rabobank Breda en trekt meer dan 650 schoolkinderen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Mike-E en Spike-Y bieden educatief kindertheater. Het thema van de voorstelling is 'Omgaan met Geld'.De kinderen worden betrokken in het verhaal. Zij blijven geboeid door hippe muziek die in de show verweven zit en doen mee aan live gezongen rap en een lied van het duo Mike-E en Spike-Y.

Desiree Verdaasdonk: "De Rabobank vindt het mede haar verantwoordelijkheid om de jeugd tehelpen om met geld om te leren gaan. Wij zijn daarom blij dat we samen met de gemeente Breda dit leuke en educatieve evenement in drie volle zalen met kinderen uit Breda kunnen aanbieden."

Noodzaak financiële opvoeding

Gemeente Breda en Rabobank Breda vinden het belangrijk dat kinderen goed om leren gaan met geld. Financiële educatie wordt steeds belangrijker. Commercie en terugtrekkende overheid, maar ook de toenemende fysieke ongrijpbaarheid van geld, zorgen ervoor dat geldzaken ingewikkelder worden. Het is noodzakelijk om kinderen daar op voor te bereiden. Vandaag de dag vindt 2/3 van de jongeren het moeilijk om goed met geld om te gaan en maar liefst 1/3 belandt uiteindelijk in de schulden.
Reden genoeg voor Gemeente Breda en Rabobank Breda om deze actie in Breda in het kader van de landelijke Week van het Geld gezamenlijk samen te organiseren.

De landelijke week zelf wordt georganiseerd door Wijzer in Geldzaken. Onder andere via school-tv wordt de hele week, namelijk van 7 tot 11 november, de aandacht gevestigd op het verantwoord omgaan met geld.

Breda, 9 november 2011