Nederlandse Tafeltennisbond


Tafeltennissters genomineerd voor sportprijzen
10-11-2011

Het einde van het jaar nadert. Voor veel organisaties wordt het binnenkort weer tijd om sportprijzen uit te reiken. Dit jaar blijven ook de Nederlandse tafeltennissters niet onopgemerkt.

Li Jiao is genomineerd als 'beste Gelderse sportvrouw'. De kopvrouw van het Nederlands tafeltennisteam wist voor vorige maand voor de vierde keer op rij Europees kampioen te worden met het Nederlands team. Direct na het landentoernooi veroverde de Arnhemse ook de Europese titel in het enkelspel.

Li Jiao tijdens de huldiging op de EK in Gdansk, Polen (Foto: © Manfred Schillings / NTTB)

Eerder dit jaar won Li Jiao het prestigieuze Europese top-12 toernooi voor de vierde keer in haar carrière. Li Jiao is Nederlands kampioen enkel- en dubbelspel.

Ook Daniëlle de Jong is kanshebber. Zij is genomineerd in de categorie `beste Gelderse Gehandicapte Sporter'. De prijzen worden uitgereikt tijdens het Gelders Sportgala op 8 december in Luxor Live te Arnhem.

Het Nederlands damesteam is door damesblad VIVA opgenomen in de VIVA400, een lijst van meest succesvolle vrouwen van Nederland. Oranje is genomineerd in de categorie 'stoer'.

NTTB/RL