Stadsdeel Amsterdam Centrum

Marnixstraat

---

Tijdelijk proefvak verharding trambaan Marnixstraat

10 november 2011

Omdat er in de komende jaren in Amsterdam veelvuldig aan trambanen gewerkt moet gaan worden is onlangs in de Marnixstraat een proefvak aangelegd waarbij verschillende soorten verharding tussen de trambaan worden onderzocht.

In de toekomst wordt gewerkt aan de trambanen bij het Centraal Station, Leidseplein, Amstelstation, de Ferdinand Bolstraat en op het Damrak, Rokin, Munt, Vijzelstraat en Vijzelgracht. Het is dan ook belangrijk vooraf te onderzoeken wat de beste verharding tussen de trambaan moet gaan worden.

Proefvak

Daarom hebben een aantal direct betrokken gemeentelijke diensten zoals dIVV (dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer), dRO (dienst Ruimtelijke Ordening) en een aantal stadsdelen besloten een proefvak aan te leggen in de Marnixstraat tussen de Rozengracht en de Elandsgracht. Dat proefvak is juist op deze plek aangelegd omdat de wegbelasting van met name bussen, trams en taxi's in deze straat representatief is voor de hierboven genoemde overige locaties in de stad.

Er zijn vijf verschillende proefvakken aangelegd; de proef zal ongeveer een jaar gaan duren. Wat de keuze voor de uiteindelijke verharding gaat worden hangt onder andere af van de technische houdbaarheid, de onderhoudskosten en de mate van slijtage.

Voor vragen en/of opmerkingen over dit proefvak kunt u bellen met het gemeentelijk informatienummer 14 020.

---