Een op de drie Nederlanders wil eigen webshop beginnen

Persbericht van BliXem Internet

Een op de drie Nederlanders wil eigen webshop beginnen Mannen denken makkelijker over opzetten webshop

Bijna een derde van alle Nederlanders zegt binnen vijf jaar een eigen webshop te willen beginnen. Vooral kleding, boeken, dvd's en games zijn populaire items om te gaan verkopen via een webshop. Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd door SSI in opdracht van webshop software aanbieder Winkeltje.nl.

De belangrijkste reden om een webshop te beginnen is het extra zakcentje dat een eigen webwinkel zou kunnen opleveren. Petra van Dreumel, woordvoerster van Winkeltje.nl: 'Naast de extra inkomsten hopen vooral vrouwen dat een webshop ze meer vrijheid kan geven, en dat ze het kunnen combineren met de zorg voor kinderen.' 69% van alle ondervraagden zou de webshop naast een huidige baan willen runnen. Slechts 3% zegt zijn of haar baan volledig op te zeggen.

Mannen positiever over een webshop
Mannen denken over het algemeen makkelijker over het beginnen van een webshop dan vrouwen. Zo verwachten mannen minder tijd kwijt te zijn aan het opzetten en onderhouden van een webshop en schatten ze de inkomsten hoger in: ze denken tussen de 5 en 10 uur kwijt te zijn aan het beheer van een webshop en tot E5.000,- per maand te verdienen. Vrouwen zeggen geen idee te hebben hoe ze een webshop moeten opzetten en dat ze er al snel 20 uur per week aan kwijt zullen zijn. De inkomsten schatten ze ook lager in: tussen de E100,- en E1000,- per maand. Van Dreumel: 'Wie gelijk heeft is lastig te zeggen, dat ligt echt aan de markt en het product. Vrouwen denken dat het opzetten van een shop tot wel een halfjaar kan duren, maar dat hoeft zeker niet. Wanneer je weet wat je wilt verkopen kun je tegenwoordig met een kant-en-klare webshop al in enkele dagen zelf een professionele webshop maken.'

Goede service sleutel tot succesvolle website
Volgens de ondervraagden is goede service de belangrijkste voorwaarde om een succesvolle webshop te runnen, gevolgd door lage prijs en goede vindbaarheid in zoekmachines. Adverteren is volgens de Nederlander het minst noodzakelijk om een webshop te laten slagen. 'Verrassend', zegt van Dreumel, 'want adverteren via bijvoorbeeld Adwords of Marktplaats is juist een goede manier om meer relevante bezoekers naar je webshop te trekken'.

Grote groei aantal webshops
Mede dankzij de grote stijging van online aankopen, groeit het aantal webshops in Nederland. Volgens cijfers van de Kamer van Koophandel kent Nederland nu ruim vijfentwintigduizend webwinkels. Jaarlijks komen daar ongeveer 6.500 webwinkels bij. Voor de bouw van een webshop zijn overigens niet altijd hoge investeringen nodig. Met kant-en-klare webshopsoftware zoals dat van Winkeltje.nl, kun je ook zonder technische kennis in korte tijd een webshop inrichten.

Over Winkeltje.nl
Winkeltje.nl biedt kant-en-klare webshop software. Hiermee kun je zonder technische kennis zelf een volledig werkende webshop beginnen. Deze webshops zijn in korte tijd op te zetten en hebben volledige functionaliteit, zoals iDEAL-betalingen, een gebruiksvriendelijke beheermodule en SEO-optimalisatie. Hiermee voorkomen startende ondernemers lange ontwikkeltrajecten en hoge investeringen en kunnen ze direct aan de slag met een professionele webshop.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl. Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*

Links:
http://www.winkeltje.nl
Bijlage:
* winkeltje onderzoek 2011pptx




Razende Robot Reporter