StartersUnie strijdt voor rechtvaardiger, beter bestaan voor starters


SCHIJNDEL, 20120213 -- De Nederlandse StartersUnie is onlangs overgenomen en de nieuwe aandeelhouders willen een frisse wind door de organisatie laten waaien. De Nederlandse StartersUnie organiseert 24 startersdagen per jaar door heel Nederland, er is er dus altijd eentje in de buurt. “We merkten dat er een grote behoefte is aan meer informatie en begeleiding onder starters. Maar daarnaast ook een plaats waar starters en bedrijven elkaar kunnen ontmoeten en een bedrijf zich kan presenteren op een laagdrempelig niveau, dat is de reden waarom wij ook startersdagen organiseren”, aldus Directeur van de Nederlandse StartersUnie, Henno van Aalst

De nieuwe aandeelhouders willen nog meer voor de starters gaan betekenen. Veel starters zitten op een zolderkamertje de meest geweldige ideeën uit te werken en zodra ze hiermee naar buiten treden zijn er kapers op de kust. Een starter bevindt zich vaak in een ‘underdog’ positie en daar wordt door sommige partijen dankbaar gebruik van gemaakt. Ook is de Nederlandse StartersUnie verbaasd dat er starters zijn die staan te juichen als ze 25.000 euro krijgen van een investeerder, maar wel meteen 60% van hun aandelen mogen inleveren. Ook als je de voorwaarden van het tv-programma ‘Het beste idee van Nederland’ bekijkt, dan komt de creatieve starter er karig vanaf.

De Nederlandse StartersUnie heeft als doelstelling om op langere termijn te zorgen dat mensen met goede ideeën wel een ‘fair’ deal krijgen. Volgend jaar zal dan ook de Nederlandse StartersUnie vijf ondernemers uitkiezen welke zij compleet gaat begeleiden. Van administratie tot verzekeringen en begeleiding tot het zoeken van de juiste investeerder. “Dit hopen we ieder jaar uit te kunnen breiden.”, legt Van Aalst uit.

Uiteraard krijgt de Nederlandse StartersUnie ook regelmatig de vraag: “hoe zijn jullie voorwaarden?”. Van Aalst zegt hierover: “Daar zijn we momenteel ons hoofd nog over aan het breken. Wij zoeken een formule waarbij: inbreng kapitaal, risico van het idee, potentie, inbreng arbeid en in hoeverre moet het idee door gezamenlijke krachten verbeterd moet worden, een evenwichtige balans hebben.” Hoe deze formule er uit zou moeten zien daar is de Nederlandse StartersUnie nog niet over uit. Maar zij roepen iedereen op om hierover mee te denken. Eerlijkheid staat centraal. “Wij zijn erg benieuwd of iemand een mooie formule kan bedenken.” zegt Van Aalst.

De basis van de Nederlandse StartersUnie zijn natuurlijk de startersdagen. Degene die interesse hebben in het bezoeken van een startersdag kan zich gratis aanmelden op www.startersdag.nl.





Nederlandse StartersUnie