Politie Hollands Midden

Krimpenerwaard - Brom- en snorfietscontrole

Krimpenerwaard, 09-11-2011 o Politie Hollands Midden heeft in de Krimpenerwaard op dinsdag 8 november verschillende brom- en snorfietscontroles gehouden.

Zij stond onder andere op de Lekdijk-Oost in Schoonhoven. Dertien bestuurders van de achttien gecontroleerde bestuurders waren hier in overtreding. Het hardst ging een brommer die een snelheid van 84 km per uur haalde, terwijl de maximum snelheid die een bromfiets mag 45 km per uur is en een snorfiets mag maximaal 25 km per uur kunnen.

In Stolwijk werd gecontroleerd aan de Goudseweg. Twaalf bestuurders werden gecontroleerd en vier bleken in overtreding te zijn. De hardst gemeten snelheid was 65 km per uur.

Het RDW was bij de controle en na hun inspectie werd één bromfiets in beslag genomen omdat er getwijfeld werd aan de technische staat van de brommer.

Een overzicht van de bekeuringen die dinsdag zijn geschreven op beide aangegeven plaatsen: 2x onvoldoende profiel. 2x Geen spiegels. 1x Geen reflectoren. 2x Onjuiste rem. 1x Verboden verlichting. 1x Geen verzekering. 8x Snelheid.

Van twee bromfietsen zijn de kentekenbewijzen ingevorderd omdat de brommers harder konden dan 74km per uur. De snelheden van deze bromfietsen waren 81 en 84km per uur. Hier zal afzonderlijk proces-verbaal van worden opgemaakt en de bestuurders moeten bij het RDW aantonen dat de bromfiets alleen de maximum snelheid kan halen.